banner

Sezar’ın hakkını 4 bin yıllık kaleye verdiler




Zile Belediyesi, Roma İmparatoru Julius Sezar'ın, Tokat'ın Zile ilçesinde söylediği ''Veni, vidi, vici (geldim, gördüm, yendim)'' sözü için Türk Patent Enstitüsü'nden marka tescil belgesi aldı.

Zile'deki 4 bin yıllık tarihi kaleTarihi kaynaklarda Roma İmparatoru Julius Sezar'ın Zile'deki 4 bin yıllık tarihi kalede söylediği ''Veni, vidi, vici (geldim, gördüm, yendim)'' sözünün marka tescili, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel'in 2,5 yıllık çalışması sonucunda Türk Patent Enstitüsü'nden alındı.

Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, konuyla ilgili olarak tarihi Zile Kalesi'nde yaptığı açıklamada, Zile'nin Anadolu'daki cazibe merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Sezar'ın söylediği bu tarihi sözün patentini almak için bir süre önce çalışma başlattıklarını belirten Vidinel, "Sezar'ın Zile Kalesi'nde söylediği 'Veni, vidi, vici' sözünün marka tescilini aldık. Bu tescili Şubat ayında aldık, bu sözün tescili 10 yıl boyunca Zile Belediyesi'ne ait. Bizim istediğimize göre her 10 yılda tescil yenilenecek. Bu tescili belediye olarak kültür ve turizmde kullanacağız" diye konuştu.                                                                                                                                                                                                                              

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.