banner

Talip Emiroğlu, Avrupa Koleji’ni neden kapattığını açıkladı




Avrupa Koleji Okulları Kurucusu Talip Emiroğlu, koleji kapatma kararı aldı. 25 yılı aşan bir süredir sektörde kurucu ve girişimci olarak yer alan Talip Emiroğlu, okulu kapatma nedenlerini anlattı.

talip_emirogluSon dönemlerde özel okulculuk dünyasında paranın ticari anlayışın eğitimin önüne geçtiğini belirten Emiroğlu, “Okulu kurduğum yıllarda eğitim tüm kesimler için daha ön plandaydı. Şimdi ise tamamen ticari bir anlayış sektöre hakim oldu. Bu anlayışı tasvip etmediğim için sektörden çekilme kararı aldım.”
25 yıla yakın bir kurumda binlerce mezun verdiklerini, bu nedenle kapatma kararı almakta zorlandığını belirten Emiroğlu, süreçle ilgili velileri bilgilendirdiklerini, tüm ödemelerin geri iade edildiğini, bu süreci dürüst ve açık şekilde yürüttüklerini söyledi. Aldığı bu karar nedeniyle kimsenin mağdur olmayacağını ifade eden Emiroğlu, “Çalışanlarımızın tüm sosyal ve ekonomik haklarını vererek bu süreci tamamlıyorum. Yaklaşık 16 milyon ödeme yapılarak kurum kapıtalacak. Bir kurumun nasıl kapanması gerektiğini de sektöre göstermiş olacağız.” diye konuştu.
Kapanma ile ilgili kararın ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumla ilgisini bulunmadığını özellikle belirten Emiroğlu, okulu devralmak isteyenlerin olduğunu, ancak eğitim anlayışlarını doğru bulmadığı için devretmediğini sözlerine ekledi.
Emiroğlu, bundan sonraki süreçte, kurucusu olduğu KKTC’de ve Kocaeli’ndeki üniversitelerin mütevelli heyet başkanı olarak devam edeceğini söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.