banner

Derneklerden LGS itirazı




LGS'nin soru ve cevap anahtarlarının açıklanmasının hemen ardından bazı eğitim kurumlarının sosyal medyada şampiyonluklarının ilan etmesi özel öğretim kurumlarını temsil eden dernekleri harekete geçirdi. Yapılan duyuruların gerçeği yansıtmadığını ifade eden denekler MEB'in yasal işlem başlatmasını istediler. İşte derneklerden yapılan ortak duyuru.

dernekler_egitim"20 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilen LGS üzerinden 24 saat bile geçmeden, bazı özel okullar sosyal medyada birinci olduklarını duyurmuşlardır. Bu duyurular hiçbir gerçek veriye dayanmadan, yalnızca sınava giren öğrencilerin tahminleri doğrultusunda açıklanmaktadır. Bu durum usul ve gerçeklik açısından doğru değildir. Sonuç açıklanmadan birinci ilan etmeyi yanıltıcı ve usulsüz reklam, haksız rekabet ve eğitimci etiğine yakışmayan bir tutum olarak değerlendiriyoruz.
Milli Eğitim Bakanlığı konu ile ilgili resmi açıklama yapmadan, velilerimiz bu tür açıklamalara itibar etmemelidir. Özel Okul Dernekleri olarak, bütün okulları adalet ve dürüstlük kuralları içerisinde davranmaya ve kamuoyunu sağlıklı bilgilendirmeye davet ediyoruz.
Bu tür yanlışlıklar için Milli Eğitim Bakanlığının yasal işlem başlatması gerektiğine inanıyoruz.

Saygılarımızla."

NACİ ATALAY - ÖZDEBİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI

AHMET AKÇA - ÖZDER YÖNETİM KURULU BAŞKANI

HAMİ KOÇ - ÖZKURBİR YÖNETİM KURULU BAŞKANI

NURULLAH DAL - TÖZOK YÖNETİM KURULU BAŞKANI

İBRAHİM TAŞEL - TÖDER YÖNETİM KURULU BAŞKANI

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.