banner

Liselilere "nükleer fırsat"




Akkuyu NGS Genel Müdürün Danışmanı Hüseyin Çeçenov, yaptığı açıklamada, sınav ve mülakatların ardından seçilen 49 Türk öğrencinin geçen yıl eylül ayında nükleer enerji eğitimi için Rusya'ya gönderildiğini anımsattı.
 Türk öğrencilerin 7 aydır Moskova'daki Mephi Üniversitesi'nde eğitim gördüğünü belirten Çeçenov, 2012-2013 eğitim yılı başında 75 öğrencinin daha Rusya'ya eğitime gönderileceğini bildirdi. 


Sınav 1 Temmuz'da yapılacak
Matematik ve fen bilimleri ağırlıklı eğitim gören liseli öğrencilerin sınavlara başvurabileceğini belirten Çeçenov, süreçle ilgili şu bilgileri verdi:
''Seçim yapacağımız sınavın aday öğrencilerin düzeyine uygunluğunun tespiti için 20 Mayıs'ta Ankara'daki liselerin son sınıfında okuyan 250 gönüllü öğrenciye yönelik deneme sınavı yapacağız. Bu sınavda başarılı olan öğrenciler, daha sonra üniversitelilerin de katılacağı 1 Temmuz'daki sınava girecek. Başarılı olan 75 kişi Rusya'ya gönderilecek.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.