banner

Dahi denmesinden hoşlanmıyor




ABD'de yaşayan dahi  moshe verdiği önerilerle herkesi kendine hayran bıraktı.
 Henüz 14 yaşında olmasına rağmen bu yıl ABD'nin Kaliforniya Üniversitesi'nden mezun olacak olan üstün zekâlı Moshe Kai Cavalin AFP haber ajansına veridği röportajda kendisine 'dâhi' denilmesinden hoşlanmadığını söyleyerek "Ben sadece zamanımı boşa harcamayarak çok çalışarak öğrenme ve analiz yeteneğimi doğru yönde kullanıyorum. Bunu yapan birçokkişi aynı benim gibi başarılı olabilir" dedi. Çinli bir anne ve Brezilyalı babadan dünyaya gelen Cavalin'in ailelerin çocuklarını yıldızlara ulaşmaları konusunda teşvik etmeleriyle ilgili tavsiyelerini anlattığı "Biz Yapabiliriz" kitabı Malezya, Tayvan ve Singapur'da en çok satanlar listesine girmişti. Sevgililer Günü olarak kutlanan 14 Şubat'ta dünyaya gelen Cavalin "Bir sevgilin var mı" sorusuna ise "Benim henüz buna vaktim yok. Belki mastır diplomamı aldıktan sonra olabilir" yanıtını verdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.