banner

Deprem oldu okullar tatil edildi




Kütahya'nın Simav ilçesinde, 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Okullar birgün süreyle tatil edildi.

kütahyaBoğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 13.10'da, merkez üssü Simav ilçe merkezine 28 kilometre uzaklığındaki İnlice köyünde 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Deprem, Kütahya il merkezi, Hisarcık, Emet, Tavşanlı, Gediz, Şaphane ve Pazarlar ilçelerinde de hissedildi.

Simav'da okulların tahliye edilmeye başlandığı, can ve mal kaybının olup olmadığını belirlemek için Kaymakamlık koordinesinde çalışma yürütüldüğü öğrenildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise internet sitesinde, Simav'da saat 13.10'da 4,7, 13.11'de ise 4,6 büyüklüğünde depremler kaydedildiğini duyurdu.

Okullar tatil edildi

Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 13.10'da 4,8, 13.11'de ise 4,7 büyüklüğünde iki deprem kaydedildiğini hatırlattı.

Bunların orta şiddette sayılan olağanüstü depremler olduğunu belirten Ünal, şöyle devam etti:

''Hemen tespitleri yaptırdık. Yıkılan, hasar gören binamız yok. Hastanede yoğunlaşma yok. Sadece ufak tefek şeker ve tansiyon yükselmesinden dolayı birkaç kişi müracaat etti. Okullarımızda bir sorun yok. Simav'daki ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime bugün ara verilmesini kararlaştırdık.''

Binalarda çatlak ya da dökülme yok

Köy muhtarı Ali Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 haneli köyün, ilçe merkezine 28 kilometre uzaklıkta olduğunu söyledi.

Saat 13.10'da art arda iki deprem hissettiklerini ve panikle evlerden dışarı çıktıklarını belirten Güzel, şunları kaydetti:

''İlk ikisi kadar şiddetli olmasa da sarsıntılar devam ediyor. Saat 13.10 sıralarında büyük bir gürültüyle sarsıntı oldu. Köylülerimiz panikle evlerinden dışarı çıktı. Köyü gezdim, vatandaşlarımızla görüştüm. Binalarda çatlak ya da dökülme yok. Herhangi bir can ya da mal kaybı yaşamadan depremi atlattık.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.