banner

ODTÜ hamsinin haritasını çıkardı




ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü (SUMAE) işbirliğinde Karadeniz’deki hamsi stoğunu belirlemek üzere başlatılan bilimsel projenin ilk sonuçları alınmaya başlandı.

Buna göre, denizde yapılan akustik taramalardan elde edilen bulgular, yeni av sezonunda hamsi avcılık düzenlemeleri için analiz edildi, hamsinin kışlama alanları 3 boyutlu haritalandı.

Projeyle, Karadeniz balığı olmasına rağmen neredeyse tamamı sadece Türk balıkçılık filosunca avlanan hamsiye bilimsel verilerle sahip çıkılacak. Projenin ilk verilerine göre, denizdeki akustik taramalar sonucunda elde edilen bulgular, yeni av sezonunda hamsi avcılık düzenlemelerine katkı verecek şekilde analiz edilirken, hamsinin kışlama alanları 3 boyutlu haritalandı. Projenin sonraki aşamalarında, denizde ve Karadeniz sahili boyunca hamsilerin karaya çıkış noktalarında balık örneklemeleri yapılacak dk-apotek.com.

(hürriyet) https://manlig-halsa.se/

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.