banner

YÖK'ten İngilizce öğrenimini kökten değiştirecek proje




YÖK yeni bir projeyi hayata geçiriyor.Üniversite öğrencileri sınıf içinde eski kaynaklar, gelişime açık olmayan sabit metin ve sesi bile duyulmayan eski kaset teknolojisinden kurtuluyor.

Yabancı dil eğitimini daha etkin ve verimli hale getirme, eğitmenlerin güncel materyalleri entegre edebilmesi ve tüm üniversite öğrencilerinin yabancı dil öğrenme imkanının sağlanması amacıyla Türkiye'de ilk defa hayata geçirilen ''Bütünleşik dil eğitim sistemi Projesi'' ile  Hakkari'den İstanbul'a tüm üniversite öğrencileri eşit ortamda İngilizce öğrenme fırsatı bulacak.

Eğitimde e-dönüşüm kapsamında geliştirilen projeyle hem eğitimde fırsat eşitliği, ücretsiz eğitim, sayısal ölçme ve değerlendirme, coğrafyadan bağımsız gerçek zamanlı eğitim imkanı sağlanacak hem de ''Fatih Projesi'' bakış açısı üniversitelerde yabancı dil eğitimine uyarlanacak.

Proje sayesinde öğretmen, 20 öğrenciden oluşan sınıftaki herkesle ya da istediği bir kişiyle sesli ve görüntülü ders işleyebilecek. Öğretmen öğrencilere konu işlettikten sonra, programdaki soru listelerinden soru da yöneltebilecek. Öğrenci, konu anlatımı esnasında bir şey sormak isterse, öğretmenle özel görüşebilecek. Öğretmen de tüm sınıftakilere sesli görüntülü bilgi ya da talimat iletebilecek.

Öğrencilere erişim numaraları verme aşamasında olan YÖK, projeyi, bir bütün olarak önümüzdeki günlerde hayata geçirecek.

İlk olarak birinci sınıf ve hazırlık sınıfı öğrencilerine uygulanmaya başlanacak projeden, ilerleyen dönemlerde kamu personelinin de yararlanması öngörülüyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.