banner

Uzay mekiği Discovery son yolculuğuna başladı




Amerikan uzay mekiği Discovery, 30 yıllık hizmetinin ardından müzede sergilenmek üzere son yolculuğuna çıktı.

 Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) en eski ve en çok sefer yapan uzay mekiği Discovery, yeni yaşamına başlamak üzere modifiye edilmiş bir jumbo jete yüklenerek Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden Washington'a hareket etti.

 Discovery'nin uzay merkezinden ayrılışını yaklaşık 2 bin eski mekik çalışanı, üst düzey yetkili, turist ve gazeteci izledi.

 Uçak ve mekik güney yönüne doğru havalandıktan sonra son bir kez Cape Canaveral sahili üzerinde uçtu. Discovery, Washington'a getirilmesinin ardından sergilenmek üzere Smithsonian Enstitüsü'nün Virginia'daki Uluslararası Dulles Havaalanındaki dev hangarına nakledilecek.

 Uzay mekiklerinin filo lideri ve müzeye giden ilk mekik olan Discovery, 39 sefer yapmıştı.
 NASA 30 yıllık uzay programına geçen yaz son vermişti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.