banner

‘Okul sütü’nün faturası 74.8 milyon lira




Türkiye genelini 4 bölüme ayıran Okul Sütü Programı İhalesi’nde her kısım için birer katılımcı olmak üzere 4 ortak girişim teklif verdi. İkinci oturumda, firmalardan teklifleri toplayan İhale Komisyonu Başkanı İbrahim Özcan, işin maliyetinin 74 milyon 835 bin 884 lira 60 kuruşa olduğunu açıkladı.

Türkiye genelinde 7.2 milyon öğrenciye dağıtılacak sütün alımı için yeniden düzenlenen ihalede dün yapıldı. Belirlenen 4 bölgenin her birine ayrı iş ortaklıklarının teklif sunduğu ihalede, katılımcıların son teklifleri alındı. İhale Komisyonu Başkanı İbrahim Özcan, işin yaklaşık maliyetinin 79 milyon 821 bin 339 lira 40 kuruş olarak belirlendiğini, ancak 4 firmanın revize ettiği tekliflerle birlikte rakamın 74 milyon 835 bin 884 lira 60 kuruşa indiğini açıkladı. Geçen hafta düzenlenen ilk ihalede 7 bölge için ayrı ayrı teklif istenmiş ve tüm bölgelere teklif gelmeyince ihale iptal edilmişti.

1 kuruş aşağı çekildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda düzenlenen ihalenin ikinci ve son oturumunda, 4 katılımcıdan 3’ü sunduğu teklifi aşağıya çekti, bir katılımcı ise teklifini değiştirmedi. İhale komisyonunun değerlendirmeye aldığı son tekliflere göre, Yavuz Blok Bims İnş. Malz. Gıda Tic. A.Ş pilot ortaklığında Gülsan Gıda A.Ş-Mar Tüketim A.Ş- Mamsan Gıda A.Ş-Bakraç Süt ve Süt Ürünleri Ltd. Şti’den oluşan iş ortaklığının “İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu” bölgeleri için ilk oturumdaki 57 kuruş birim fiyat teklifi, 56 kuruşa çekildi. Buna göre sunulan toplam tutar, 26 milyon 182 bin 945 lira 60 kuruş oldu.

53 kuruş teklif etti

Dimes Gıda San. Tic. A.Ş pilot ortaklığında Pınar Süt Mam. San. A.Ş-Balkan Süt Ür. San. Tic. Ltd. Şti’den oluşan iş ortaklığı da “Doğu Anadolu ve Ege Bölgeleri” için birim fiyatı 55 kuruştan sunduğu ilk teklifini, 53 kuruşa indirdi. Firmanın toplam teklifi de 16 milyon 38 bin 340 lira 60 kuruşa düştü.

Yörükoğlu da düşürdü

Yörükoğlu Süt ve Ürn. San. Tic. pilot ortaklığında Güney Süt San. ve Gıda Mad. Tic. A.Ş-Oğuz Gıda San. ve Tic. A.Ş-Akbel Süt Ürn. San. Tic. A.Ş’nin yer aldığı iş ortaklığı da “Akdeniz bölgesi” için birim fiyat teklifini 52 kuruştan, 51.5 kuruşa revize etti. Toplam teklifini de 8 milyon 919 bin 964 ila 80 kuruş olarak açıkladı.

Teklifini korudu

Ak Gıda San. ve Tic. A.Ş pilot ortaklığındaki Sütaş Süt Ürünleri A.Ş - Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. Tic. A.Ş - Tat Konserve San. A.Ş-Yörükler Dış Tic. A.Ş’den meydana gelen iş ortaklığı da “Marmara ve Karadeniz bölgeleri” için birim fiyat 48 kuruş olan ilk teklifini korudu ve 23 milyon 694 bin 633 lira 60 kuruş toplam teklifini yineledi.

En kısa sürede dağıtımı planlıyoruz

İhale onaylandıktan sonra, firmalarla sözleşme imzalanacağını ifade eden İbrahim Özcan, daha önce 25 Nisan olarak açıklanan dağıtımın başlangıç tarihine ilişkin şunları söyledi: “Sürecin, zamanın bize ne getireceğini bilemediğimiz için bir de mevzuat çerçevesinde sözleşmeye 5 günlük süre verilebilir, imzalanmasının ardından tekrar 5 günlük süre daha verilebilir. Bunların erkene çekilmesi durumunda biz süt dağıtımına erkenden başlayacağız. Gecikmesi durumunda da mevzuatın müsaade ettiği sınırları aşmadan en kısa sürede dağıtımı planlıyoruz.”

(hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.