banner

İstanbul lodosa teslim oldu




İstanbul’da lodosun hızı saatte 117 kilometreye kadar çıktı. İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'nde ulaşım kontrollü yapılıyor.

lodos ağaçları devirdiRüzgarın hızının saatte 90 kilometreyi geçmesi halinde ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı Boğaziçi Köprüsü, anlık olarak saatte 117 kilometreye çıkan rüzgarın etkisinde kaldı. Bunun üzerine güvenlik kuvvetlerince Boğaziçi Köprüsü girişlerinde trafik durdurularak, araçların kontrollü olarak geçişine izin verildi.

Ulaşım normale döndü

Rüzgarın hızının zaman zaman saatte 120 kilometreyi bulması nedeniyle her 2 yönde ulaşımın aralıklarla durdurulduğu Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerindeki trafik, rüzgarın kısmen etkisini yitirmesi üzerine normal seyrine geçti.

İDO seferleri aksadı

AA muhabirinin İDO'nin internet sitesinden aldığı bilgiye göre, iç hatlarda Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy deniz otobüsleri seferleri şu an yapılamıyor.

Dış hatlarda ise saat 15.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri ile saat 14.00'teki Pendik-Yalova ile Yalova-Pendik hızlı feribot seferleri iptal edildi.

Fırtına yarın öğleye kadar sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda rüzgarın hızının son saat itibarıyla saatte 100 kilometreye ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada, ''Öğle saatlerinde İstanbul'da etkili olmaya başlayan kuvvetli fırtına, yarın öğle saatlerine kadar devam edecek'' ifadelerine yer verildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, rüzgarın Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara'nın güneyi ile akşam saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi genelinde lodos şeklinde, (60-80 zaman zaman hamleli olarak 100 kilometrem/saat) esmesinin beklendiği belirtildi.

Cihanbeyli-Konya karayolu trafiğe kapatıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, AA muhabirine yaptığı açıklamada,şiddetli rüzgarın oluşturduğu kum fırtınası nedeniyle Cihanbeyli-Konya arasında karayolunun trafiğe kapatıldığını bildirdi. 

Muğla'da fırtına

Fırtına nedeniyle Muğla'da çok sayıda iş yerinin tabelaları düştü. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait çadır spor salonunun çatısındaki brandalar uçtu.

Marmaris ve Bodrum

Saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan fırtına, ilçede çok sayıda ağacın devrilmesine ve çatıların zarar görmesine neden oldu. İş yerlerinin büyük kısmının açılmadığı Marmaris'te, işe gitmek zorunda kalanlar ise rüzgar nedeniyle yürümekte güçlük çekti.

Marmaris Otogarı'nda kırılan ağaç dalları, enerji nakil hatlarına zarar verdi. Siteler Mahallesi'nde kırılarak yola düşen büyük bir dal nedeniyle sokak uzun süre trafiğe kapalı kaldı.

Dalga boyunun 5 metreyi bulduğu ilçe sahillerinde, Azmak Deresi'ndeki balıkçı tekneleri batma tehlikesi geçirdi. Yükselen dalgalar nedeniyle yat limanındaki restoran ve kafelerin içi suyla doldu.

Rüzgarın saatteki hızının 80 kilometreye ulaştığı Bodrum'un Ortakent-Yahşi beldesi Yalı Mahallesi'ndeki bazı telefon direkleri devrildi. Ortakent Yahşi sahilindeki bir iskele ise fırtına nedeniyle yerinden sökülerek karaya sürüklendi. Limanda demirli bulunan 3 balıkçı teknesi battı, 10 teknede ise maddi hasar meydana geldi. Tekne sahipleri bölgeye gelerek zarar gören teknelerini kurtarmaya çalıştı.

Elektrik trafosunda yangın çıktı

Ortaca'da sabah saatlerinde başlayan rüzgarın etkisiyle birçok yerde ağaçlar devrildi. Yola devrilen ağaçlar, trafiğin aksamasına neden oldu. İlçeye bağlı Eskiköy'de bulunan bir elektrik trafosunda yangın çıktı.

Yatağan ilçesinde fırtına nedeniyle elektrik direkleri ve ağaçlar devrildi. Bazı bölgelere elektrik verilemiyor.Fethiye'de saatteki hızı 88 kilometreye ulaşan fırtına ağaçları yıktı, seralarda maddi hasara yol açtı.

İzmir'de lodos

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ AŞ Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, iptal edilen vapur seferlerine lodosun kesilmesiyle yeniden başlandığı bildirildi. Yetkililer, vapur seferlerinin normale döndüğünü belirtti.

Eskişehir'de üniversite öğrencisi yaralandı

Eskişehir'de Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu'nda fırtına nedeniyle devrilen ağacın altında kalan üniversite öğrencisi Kerim Yıldırım (26) yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince Yunusemre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yıldırım'ın hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

Fırtına nedeniyle bazı iş yerlerinin tabelaları zarar gördü, Eskişehirspor Tesisleri'ndeki antrenman sahasının koruma telleri devrildi, bazı binaların çatılarında hasar meydana geldi. Cep telefonlarıyla iletişim sağlanamadı.

Karaman'da şiddetli rüzgar

Karaman-Konya karayolunun 15. kilometresinde aşırı rüzgar nedeniyle yol kenarındaki karpuz tarlasının üstündeki naylonlar, karayoluna uçtu. Yolu kaplayan naylonları kaldırmaya çalışan trafik polisleri zor anlar yaşadı.

Meteroloji'den uyarı

İç ve batı bölgelerde fırtınanın etkili olduğu, rüzgarın Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara'nın güneyi ile akşam saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.