banner

''Barış gelini''nin katiline ömür boyu hapis




Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, aracına aldığı ''Pippa Bacca'' ismiyle tanınan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualina Di Marineo'ya tecavüz ettikten sonra boğan sanık Murat Karataş, vücut dokunulmazlığını ihlal, ırza geçme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten öldürmek, yakalanmamak için delilleri ortadan kaldırmak ve hırsızlık suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Barış geliniMahkeme, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) takdiri indirim nedenlerinin sayıldığı 62. maddesi uyarınca hafifletici sebepleri gözönünde bulundurarak cezayı ömür boyu hapis cezasına çevirdi.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını oybirliğiyle onadı. 

Gelinlikle Milano'dan yola çıkmıştı

33 yaşındaki Pippa Bacca, sanatçı arkadaşı Silvia Moro ile 8 Mart 2008'de Milano'dan barış ve güven mesajı vermek amacıyla gelinlikle yola çıkmıştı. İki sanatçı, Balkan ülkeleri ve Türkiye üzerinden karayoluyla otostop yaparak Tel Aviv'e ulaşmayı hedefliyordu. 19 Martta 2008'de İstanbul'da birbirlerinden ayrılan iki sanatçı, farklı güzergahları izlemelerinin ardından Beyrut'ta yeniden buluşmayı planlıyordu. Ancak Bacca'dan, 31 Mart 2008'de İtalya'daki arkadaşına cep telefonundan kısa mesaj göndermesinin ardından haber alınamamıştı.

Sanatçının en son Gebze'de görüldüğü ve kredi kartıyla son harcamayı 31 Mart 2008'de öğle saatlerinde Gebze'de yaptığı belirlenmişti. Bacca'nın cesedi, Gebze ilçesi Tavşanlı Köyü Ballıkayalar mevkisinde birlikte görüldüğü hırsızlık suçlarından sabıkalı Karataş'ın yer göstermesi üzerine çıplak ve toprağa gömülü olarak bulunmuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.