banner

İstanbul Üniversitesi’nden doktor cinayetine kınama




İstanbul Üniversitesi, Gaziantep’te Op. Dr. Ersin Arslan’ın hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesi üzerine bir bildiri yayımladı.

Sağlık hizmetlerinin kalitesini ve verimliliğini arttırma çabalarına karşın son yıllarda hekimlerin itibarıyla oynanmış, hekimler geçmiş yıllardaki sağlık sorunlarının tek sorumlusu gibi gösterilmiş ve hedef tahtası yapılmış, toplumda oluşturulan yanlış algılama sonucu kendilerine yönelen şiddetle karşı karşıya bırakılmıştır. Hekimlere karşı şiddet uygulamalarının en son kurbanı olan,  “sadece kutsal mesleğini icra ettiği için” dün Gaziantep’te planlanarak genç yaşında hunharca katledilen Op. Dr. Ersin Arslan’ın acısını yüreklerimizde yaşarken, bugün de İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Alper Toker’in şahsında tüm öğretim üyelerimize yapılan çirkin ve seviye dışı bir saldırıyı öğrenmiş bulunmaktayız.

2005 yılında İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi, Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göksel Kalaycı’nın bir hasta yakını tarafından öldürüldüğü otoparkta bu kez bir başka değerli öğretim üyemize karşı ağır küfürlerle darp girişiminde bulunulmuş, saldırgan orada bulunan çalışanlar ve görevliler tarafından amacına ulaşamadan etkisiz hale getirilerek güvenlik kuvvetlerine teslim edilmiştir.

Şiddetten en çok arındırılmış bir mesleğin çalışanlarının son yıllarda şiddetin hedefi olmasını İ.Ü. Senatosu olarak esefle kınıyor, kaygılarımızın ve kırgınlığımızın büyük olduğunu kamuoyu ile paylaşıyoruz. 19.04.2012

İstanbul Üniversitesi Senatosu

(İ.Ü.Senato’sunun 17 Haziran 2010 tarih ve 52 sayılı kararına dayanarak Rektör’e verilen yetki ile bu Senato kararı yayınlanmıştır.)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.