banner

MEB’den okullara civa alarmı




Son günlerde Gaziantep' te 117, Konya' da 30 ve Kahramanmaraş' ta 19 öğrencinin civadan zehirlenmesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olayı incelemeye aldı.

MEB, öğrencilerde görülen sağlık sorunlarının civa ile temas sonucu ortaya çıktığını tespit etti. Gümüş renkte, akışkan, parlak ve kokusuz olması nedeniyle çocuklar tarafından çok çekici bir oyun aracı olarak görülen civanın okullarda zehirlenmelere yol açması üzerine MEB bazı tedbirlerin alınması için talimat verdi indipill.com. Buna göre civanın eğitimde kullanılmasının zorunlu olduğu durumlarda, bu maddeler sadece öğretmenler tarafından kullanılacak. Öğrencilerin kendi başlarına ulaşamayacakları kapalı ve kilitli bölmelerde muhafaza edilecek olan civanın okul dışarısına çıkarılmasına da izin verilmeyecek. Okul laboratuarlarında zehirlenmelere karşı olarak emici havalandırma düzeneklerinin kurulacak. Civa saçılımı konusunda alınacak önlemler yazılı talimat olarak laboratuar girişlerine asılacak. Civayla muhtemel temas halinde ise derhal en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması sağlanacak.

(hürriyeteğitim)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.