banner

Doktora dayağa 3 bin lira para cezası




Trabzon'da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde görevli Dr. Zübeyde Kahveci (39), geçtiğimiz yıl yüksek ateş ve havale şikâyetiyle hastaneye getirilen 4 yaşındaki bir çocuğun babası ve babaannesinin fiilî ve sözlü saldırısına uğradı.

Kahveci'nin şikâyeti üzerine saldırganlar hakkında kamu davası açıldı.

Trabzon 2. Sulh Ceza Mah-kemesi'nde devam eden davanın karar duruşması geçtiğimiz gün yapıldı. Doktor Zübeyde Kahveci, mahkemedeki ifadesinde yüksek ateş ve havale şikayeti ile getirilen çocuğa gözetiminde gerekli müdahalenin yapıldığını ve ateşinin düşürüldüğünü belirtti. Çocuk doktoru ile yaptığı görüşme neticesinde de daha ileri tetkik ve tedavi için hastanın Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'ne sevkine karar verildiğini kaydeden Kahveci, hastanın babası H.S.K. (25) ve babaannesi E.K.'nin (48) "İcapçı doktor buraya gelsin, hastayı neden sevk ediyorsun?" diyerek kendisiyle tartışmaya başladığını anlattı. Şahısların sözlü hakaretlerinin yanı sıra baba H.S.K.'nin kendisine yumruk attığını söyledi. Sanık H.S.K. ifadesinde, Doktor Kahveci'ye yumruk atmadığını, eliyle ittiği için yere düştüğünü savundu. Sanık babaanne E.K. de torununun sevkine karşı çıktığı için doktorla tartıştıklarını, ancak hakaret etmediğini ileri sürdü.

CEZALARın CAYDIRICI OLMAsı için ölmemiz mi lazım?

Tanık ifadelerini de dikkate alan mahkeme, baba H.S.K.'ye hakaret suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, sanığın durumunu da dikkate alarak verilen cezayı 3 bin lira adli para cezasına çevirdi. Mahkeme, diğer sanık babaanne E.K. hakkında da 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Sanığın sabıkasız oluşunu da dikkate alan mahkeme, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına, sanığın 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verdi. Sanıklara verilen cezayı az bulan Dr. Zübeyde Kahveci, bu tür saldırıların önüne geçilebilmesi için cezaların da caydırıcı olması gerektiğini ifade etti. Gaziantep'te uğradığı saldırıda hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan'ı hatırlatan Kahveci, "Doktora saldıranların fazla ceza alması için illa iz mi olmalı, illa öldürmeli miyiz? Bugün yumruk attığı, hakaret ettiği için gerekli cezayı almayanlar yarın bıçakla, tabancayla saldırır. Caydırıcılık için cezalar artırılmalı ve bu tür eylemlere en üst limitten ceza verilmeli." dedi.

(zaman)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.