banner

Öğrencilerin YGS şikayetleri




Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) ''sıfır'' puan alan öğrenciler, sınav süresinin kısa olmasının başarısızlığa neden olduğunu ifade ettiler.

Sınavda ''sıfır'' puan alan 50 bin 850 öğrenciden biri olan, Taşköprü Mustafa Sıtkı Erkek Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri Bölümü 12. sınıfı öğrencisi İsmail Dönmez sınav sonucunu değerlendirdi.

Özellikle paragraf sorularının çok uzun olduğundan yakınan Dönmez, ''Sınav süresi azdı, bu nedenle başarısız oldum. Sınav sonuçlarına baktığımızda da bu sonucu görüyoruz. Türkiye'ye bakıldığında 50 binin üzerinde başarısız öğrencinin bulunması, eğitim sistemimiz açısından üzücü bir durum'' dedi.

Dönmez, sınava yeteri kadar çalışamadığını belirterek, okuldaki sınavlarının fazlalığı ve 3 gün staj yapıp 2 gün okula gitmesi nedeniyle yeterince hazırlanamadığını bildirdi.

Soruların geçen yıllara göre uzun ve zor olduğunu savunan Dönmez, sınav sonrası barajı aşmayı ümit ettiğini ancak bunun gerçekleşmediğini dile getirdi.

Aynı sınıfta okuyan ve sınavda ''sıfır'' puan alan Mehmet Şekercioğlu da, haftanın 3 günü staja gittiğini, boş zamanlarında ise köyle ailesine yardımcı olmak zorunda kaldığını söyledi.

Barajı geçmeyi beklediğini ancak bu sonucun kendisini üzdüğünü ifade eden Şekercioğlu, paragraf sorularının uzun olduğunu ileri sürdü. Şekercioğlu, okul hayatında sınava yönelik hazırlanmamalarının da bu sonucu doğurduğunu kaydetti.

Sınıflarındaki 18 öğrencinin 6'sının ''sıfır'' puan aldığını bildiren Şekerlioğlu, önceki yıllarda sınava girecek öğrencilere 1 ay izin verildiğini ancak bu yıl yapılmamasının da kendilerini bir nebze olsa engellediğini iddia etti.

Sınavda 160 puan alan Hasan Kökyay ise bu sonucun beklediğinden düşük olduğunu söyledi. Sınav esnasında bir öğrencinin bayıldığını ve bunun konsantrasyonlarını bozduğunu belirten Kökyay, sonucun kendisini üzdüğünü anlattı.

Kökyay, ''Bu sene bizim için de iyi bir tecrübe oldu fakat seneye daha iyi hazırlanıp daha iyi bir sonuç almak için uğraşacağım'' şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.