banner

Şansı YGS’de birincilik getirdi




YGS'de Türkiye üçüncüsü olan Bursalı öğrenci Fatih Furkan Yılmaz'ın rastgele işaretlediği geometri sorusunun doğru çıkması üzerine zirveye oturduğu ortaya çıktı.

Sadece Türkçeden 1 yanlışı olan öğrenci, başarısının altında çok ve disiplinli çalışmanın yattığını söyledi.

YGS'den Bursa birincisi olan Özel Nilüfer Fen Lisesi öğrencisi Fatih Furkan Yılmaz, 497,5 puanla Türkiye üçüncüsü oldu. Eğitim gördüğü Yeşilırmak FEM Dershanelerinde basının karşısına çıkan Yılmaz, başarısının sırrını açıkladı. Sadece Türkçeden 1 yanlışı olan, geri kalan 159 soruya doğru yanıt veren Yılmaz'ın, sınav bitip kağıtlar toplanırken kafasına takılan bir geometri sorusunu son saniyede rastgele işaretlediği ortaya çıktı. O anları gülerek anlatan Yılmaz, sorunun doğru çıkmasıyla zirvedeki yerini aldığını söyledi.

Deneme sınavlarında Türkçeye sadece yarım saat ayırdığını fakat sınavda Türkçe sorularının 50 dakikasını aldığını anlatan Yılmaz, "Sınavın bitmesine 1 dakika kalmıştı. Kafama takılan bir geometri sorusuyla uğraşıyordum. Yapamadım diye bırakıp kitapçığı kapattım. Öğrenciler çıkmaya başlamıştı. İçime bir his doğdu ve soruyu rastgele işaretledim" dedi. Sayısalcı olduğu için mühendislik düşündüğünü anlatan Yılmaz, başarısının sırrını ise,

"Başarı çalışmakla gelir. Çalışmak şarttır. Okulumun bana verdiği 4 yıllık eğitim ve emeğin karşılığını aldım. Yoksa bu başarıyı elde etmek zor olurdu. Çok sıkı çalıştım" sözleriyle açıkladı.

Başarılı öğrenci, Boğaziçi, Koç, Fatih ve Bursa Orhangazi Üniversitelerinin tercihleri arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

Ev hanımı anne Nazmiye Yılmaz (42), bütün öğrencilerle birlikte kendi oğlunun başarısı için dua ettiklerini söylerken, bir otomobil firmasında müdürlük yapan uçak mühendisi baba Durmuş Yılmaz ise oğlunun çok disiplinli bir şekilde çalıştığını söyledi.

Törene katılan FEM Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Habip Alpaslan, FEM Osmangazi Şubesi Müdürü Fahri Eroğlu ve Nilüfer Lisesi Müdürü Abdurrahman Büyüktepe, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek Yeşilırmak FEM Dershanelerinin başarıyı geleneksel hale getirdiğini söyledi.

Bu arada, YGS sınavlarında Bursa'dan Emine Büşra Ata Türkiye 10.'su, Emir Çağrı Kiraz Türkiye 114.'sü, Ömer Faruk Güler Türkiye 141.'si, Zeynep Ece Önder Türkiye 213.'sü oldu.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.