banner

Dinçer: Van’ı 74 bin 439 öğrenci terk etti




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Van'da 286 bin 476 öğrenciden 74 bin 439'ünün depremin ardından şehir dışına gittiğini bildirdi.

Dinçer, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, Van'da bulunup puanla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin puanının yeterli olması halinde nakline, yeterli olmaması halinde misafir öğrenci olarak başka illerdeki aynı tür okullarda eğitim öğretimlerine devam etmelerine imkan verildiğini anımsattı.

2010-2011 eğitim öğretim yılı başında Van genelinde bulunan ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarına kayıtlı 286 bin 476 öğrenci bulunduğu ifade eden Dinçer, depremlerin ardından şehir dışına giderek burada eğitim öğretimine devam eden 74 bin 439 öğrenci olduğu, bunların 53 bin 163'ünü ilköğretim, 21 bin 776'sını ortaöğretim öğrencisinin oluşturduğunu kaydetti.

Dinçer, deprem nedeniyle nakilleri Türkiye'nin farklı illerine yapılan öğrencilerin, valiliklerce yurt, pansiyon ve yatılı ilköğretim bölge okullarına yerleştirilerek ihtiyaçlarının karşılandığını bildirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.