banner

Çocuklara şifre dayanmıyor




Yapılan araştırmalara göre, internette çocukların dijital becerisi ne kadar artarsa, maruz kalacakları risk oranı da o kadar yükseliyor.

TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı uzmanlarından Handan Karakaş'ın, TBMM Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu'na sunduğu araştırma sonucuna göre; çocuklarla ilgili internet güvenliği hakkında bilinen bazı ''efsaneler'' yıkılıyor.

Avrupa Çevrimiçi Çocuklar Araştırma Projesi (Eu Kids Online) kapsamında yapılan araştırmaya göre; ''çocukların dijital becerilerinin geliştirilmesinin çevrimiçi riskleri düşürdüğü'' yolundaki kanı gerçeği yansıtmıyor. Aksine dijital beceri ne kadar artarsa çocukların maruz kalacağı risk oranı da o kadar artacağı bildiriliyor.

Yine aynı araştırmaya göre 11-16 yaş arasındaki her üç çocuktan biri, bilgisayar güvenlik ayarlarını ve internet filtreleme sistemlerini değiştirebiliyor. Aynı çocukların büyük çoğunluğu, ailelerin internet faaliyetlerini kısıtlamalarının faydalı olduğunu da söylüyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.