banner

Atanamayan öğretmenlerin yerini itfaiyeciler aldı




 

Ankara'da Kurtuluş İtfaiyesi'nde sabah erken saatlerde bir araya gelen grup, daha sonra Kızılay Meydanı'na yürüdü. ''Gecikmeli adalet, adalet değil mağduriyettir'', ''Bu düğümü çözün memuriyet hakkımızı verin'' şeklindeki pankartlar taşıyan, grup adına Fatih Yücesoy açıklama yaptı.

 

atanamayan itfaiyecilerİzmir Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye eri alım ilanı üzerine KPSS puanı ile başvuru yaptıklarını ve belediyenin yetenek sınavını da başarıyla tamamladıklarını belirten Yücesoy, belediyenin Danıştay kararını gerekçe göstererek atamalarını durdurduğunu kaydetti.

 

Yücesoy, belediyenin durumla ilgili İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden görüş sorduğunu dile getirerek, olumlu görüş bildirilmesine rağmen belediyenin mağduriyetlerini gidermediğini, çözüm için Ankara'yı işaret ettiğini dile getirdi.

 

Yücesoy, ataması yapılmayan 286 kişiyi temsilen 3 kişinin Başbakan Erdoğan ile görüşerek çözüm konusunda teminat aldıklarını belirtti.

 

Açıklama sonrasında kısa bir süre oturma eylemi yapan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.