banner

‘Milletvekilliği danışmanlığı’ meslek oluyor




Yasama eğitimi çalışmasında başarılı olan danışmanlara sertifika verilecek, böylece milletvekili danışmanlığına "meslek olma yolu" açılacak.

tbmmTBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu'nun başlattığı bir çok yeni projeden birisi olan ''sertifikalı danışman'' projesine yönelik eğitim çalışması devam ediyor.

Yaklaşık 400 milletvekili danışmanı, 3 grup halinde bu çalışmaya katılıyor. Birinci gruba yönelik eğitim, 27 Şubat-26 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi. İkinci grup çalışması 30 Mart'ta başladı, 30 Nisan'da bitecek. Üçüncü gruba yönelik eğitim ise 4 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Yasama süreci konusundaki eğitime katılan danışmanlar sınava tabi tutulacak.

Sınavda başarılı olanlara sertifika verilecek ve böylece milletvekili danışmanlığına ''bir meslek olma yolu'' açılacak.

TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Tavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Milletvekilliği danışmanlığı meslek değil. Danışmanlık için belli bir bölümden mezun olma şartı aranmıyor. Ancak bundan sonra milletvekilleri yasamadan anlayanlarla çalışmak isteyecek'' şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.