banner

ÖSYM’den ‘sonuçlar değiştirildi’ iddiasına yanıt




ÖSYM, bir adayın ''YGS-3 puanının 100 puan değiştiği'' iddiasına açıklık getirdi.

ali demirÖSYM'den yapılan açıklamada, 1 Nisan 2012'de 160 sınav merkezinde 1 milyon 837 bin 737 adayın katılımıyla gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (2012-YGS) sonuçlarının 20 Nisan 2012'de açıklandığı anımsatıldı.

Sınav sonuçlarını, ÖSYM'nin tarihinde ilk kez bu sınavda bu kadar kısa sürede, sınavdan sonraki 19. günde açıklayarak büyük bir başarıya imza attığı belirtilen açıklamada, sınav sonuçlarının daha da kısa sürede açıklanarak, adayların diğer sınavlara hazırlanması için uzun süre sağlanmasının hedeflendiği kaydedildi.

ÖSYM'nin tüm bilgi işlem sistemindeki işlemlerin silinemez ve değiştirilemez bir biçimde sürekli kaydedildiğinin vurgulandığı açıklamada, bilgi işlem sisteminin bu kayıtlarının bir kez daha incelendiği ve ilgili adayın sisteme erişimlerinin hangi saatlerde yapıldığının tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, ''Bu nedenle, adayın iddia ettiği 'YGS-3 puanının 100 puan değiştiği' hususu asılsız bir iddiadan ibarettir. Buna ilişkin basın-yayın organları tarafından yapılan haberler kesinlikle doğru değildir. Bu tür gerçeği yansıtmayan, ÖSYM'yi kamuoyunda yıpratmaya yönelik yalan yanlış haberler karşısında ÖSYM, ilgililer hakkında yasal işlem başlatacaktır'' ifadesine yer verildi.

''Söz konusu adayın, sonuç sayfasındaki 2 rakamını 3 yaparak basın kuruluşlarına gitmek yerine, sınavda kendisinin işaretlediği cevap kağıdını görüntülemesi ve yaptığı doğru ve yanlış işaretlemeler üzerinden kendi puanını hesaplaması beklenirdi'' ifadesi kullanılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Öte yandan, sorumlu basın-yayın kuruluşlarının da bugüne kadar pek çok örneğini gördüğümüz asılsız iddiaları hemen sayfalarında yer vermek yerine ÖSYM ile temasa geçmeleri beklenirdi.

Türkiye'nin geleceğini şekillendiren sınavları kendisine edindiği misyonu çerçevesinde gerçekleştirme gayreti içinde olan ÖSYM'nin asılsız iddialarla yıpratılmaması, bu tür haberlere itibar edilmemesi ve tek kaynak olarak ÖSYM internet sayfasının görülmesi gerektiği hususu bir kez daha kamuoyunun takdirlerine sunulur.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.