banner

Komisyon Başkanı okulun durumunu görünce ağladı




TBMM Üstün Yeteneklileri Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, Ankara Fen Lisesi'nde inceleme yaptıklarını belirterek, ''Okulun durumu çok kötü. Öğrenciler dava açabilirler. Etüt odası bile yok şaka gibi, rüya gibi'' dedi.

‘Üstün Yetenekli Çocukların Keşfi, Eğitimleriyle İlgili Sorunların Tespiti ve Ülkenin Gelişimine Katkı Sağlayacak Etkin İstihdamlarının Sağlanması’ amacıyla kurulan araştırma komisyonu, İncekara başkanlığında toplandı.

İncekara, milletvekillerinden Ankara Fen Lisesi'ndeki geziye ilişkin görüşlerini paylaşmasını istedi.

Bunun üzerine söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, ''Okula giderken büyük hayallerim vardı. Okuldan çıkarken hepsi yıkılmıştı'' diyerek sözlerine başladı.

Okulun kurulduğu günden bu yana fiziki anlamda ne kadar aşama kaydettiğini merak ettiğini belirten Ataş, ''Fiziki mekan çok kötü. Müzik odasındaki her şey antika. Fotoğraf çektim okulda. Bir sergi bile açabilirim. Her şey kırılmış, dökülmüş. En başarılı öğrencilerin eğitim gördüğü okulun müzik odasının tavanı çökmüş. Mezunlar şimdi nerede, ne yapıyor bir envanter bile tutulmamış'' sözleriyle tepkisini dile getirdi.

AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel de ‘Bu kadar başarılı bir okulun lise son sınıf öğrencileri neden dershaneye gidiyor’sorusunu yöneltti.

Komisyon Başkanı okulun durumunu görünce ağladı

Komisyon Başkanı İncekara ise okulun durumunun kendilerini çok üzdüğünü belirterek, ''Siz görmediniz ama arka tarafa geçtim ağladım. Kimya laboratuvarı 1960'tan kalmış, fizik laboratuvarında elektrik kaçağından bahsediyorlar. Ankara'da durum böyleyse...'' diye konuştu.

''En başarılı ilk 500 çocuğu orada tutmuşlar, 'altlarına ateş yakıp, imha edelim' demişler'' ifadesini kullanan İncekara, ''Okulun durumu çok kötü. Öğrenciler dava açabilirler. Etüt odası bile yok şaka gibi, rüya gibi. Biz orada bugüne kadar hangi yöneticiler okulun durumu hakkında bakanlığa yazı yazmış onu istedik. Yetenekleri yok etmek için mi bulacağız- Yönetici problemi var. Yoksa biz saraya döndürülmüş okullar da gördük'' şeklinde konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter de öğrencilerin hiçbirinin geleceklerine güvenle bakmadığı tespitinde bulunduğunu belirterek, ''Esas bu durumun düzeltilmesi gerekir'' dedi.

Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Sak, dünyada ve Türkiye'de üstün yetenekli çocukların eğitim modellerine ilişkin komisyona sunum yaptı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.