banner

UNİCEF’in Dünya Gençlik Raporu sonuçları




UNICEF'in dünya gençliğinin durumuyla ilgili raporuna göre, Dünya’nın sadece yüzde 60’ı ilkokuldan sonra okula devam ediyor.

UNICEF'in dünya gençliğinin durumuyla ilgili raporuna göre, ölüm nedenleri arasında en büyük payı kazalar, intiharlar, suç olayları ve AIDS oluşturuyor.

Küçük çocukların ölümünde ishal ve kızamık gibi hastalıklar ön plandayken, gençlerin ölümünde hastalıklar nispeten daha az rol oynuyor.

Özellikle Latin Amerika'da sokak çeteleri tarafından öldürülen delikanlıların sayısı korkutucu düzeyde. El Salvador, Venezuela, Guatemala ve Brezilya gibi ülkelerde ilk ölüm nedenini suç olayları oluşturuyor. İntihar ise Rusya, Belarus ve Kazakistan ilk sırada yer alıyor. 

Rapora göre, çoğunluğu Latin Amerika ve Afrika'nın güneyinde olmak üzere, yılda yaklaşık 50 bin kız çocuğu, küçük yaştaki hamileliklerin neden olduğu komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybediyor.

2,2 milyon gencin HIV taşıyıcısı olduğu tahmin ediliyor.

Gelişmekte olan ülkelerde neredeyse her dört 15-19 yaş arasındaki genç kızdan biri evli. Çoğunun, evlilik konusunda karar hakkı yok ve eğitimini yarıda bırakıyor.

Dünya genelinde ilkokuldan sonra eğitimine devam edenlerin oranı ortalama yüzde 60.

Yoksulluk, düşük sosyal statü ve cinsiyet ayrımcılığının yetişkinliğe giden yolda en büyük engeller olduğu belirtilen raporda, gençlerin korunmasına ve eğitimine daha fazla yatırım yapılması çağrısında bulunuldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.