banner

‘Öğretmenlik hakkımızı geri verin’




İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik bir grup pedagojik formasyon alınarak öğretmenlik yapabilmenin önünün tıkanmasını protesto etti.

Üniversitenin Edebiyat Fakültesi’nden Beyazıt Meydanı’na kadar yürüyen öğrenciler öğretmenlik haklarının geri verilmesini istedi. Öğrenciler YÖK’ü protesto ederek darbeci zihniyet tarafından kurulan YÖK’ün bu karar ile eski zihniyetten farksız davrandığını savundu.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından Fen-Edebiyat fakültelerinde pedagojik formasyon alınarak öğretmenlik yapma imkanının kaldırılmasına tepkiler sürüyor. YÖK’ün aldığı kararı protesto eden öğrencilere İÜ Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencilere de eklendi. Edebiyat Fakültesi’nde toplanan yaklaşık 200 öğrenci taşıdıkları pankartlar ve slogan atarak Beyazıt Meydanı’na yürüdü. 'YÖK-MEB şaşırma sabrımızı taşırma, formasyon hakkıma dokunma, boyalı basın bunu da yaz, istedik vermediler fen-edebiyatlasın dediler' yazılı pankartlar taşıyan grup, 'istifa istifa Ömer Dinçer istifa, baba beni okuldan al, öğretmen olamıyorum' sloganları attı.

Beyazıt Meydanı’nda toplanan öğrenciler adına basın açıklamasını fakülte öğrencisi Dilan Taşkın okudu. YÖK ve MEB’in yeni sorun oluşturmaktan ileri gitmediğini ve fen-edebiyat fakültelerinin fazla kalabalık olmasının bahane edildiğini söyleyen Taşkın, “Soruyoruz: Öğrenci siz misiniz, biz miyiz. Her ile bir üniversite açarken neredeydiniz. TV’ye çıkıp ‘ordu yönetime el koydu’ diyen zihniyetle formasyonu kaldıran zihniyet arasında tek bir fark yoktur. ” dedi.

Protesto eylemine katılan öğrenciler de formasyonun kaldırılmasının işsizler ordusu oluşturacağını söyledi. Dersanelerin de kapatılmasının konuşulduğunu bunun da işsizliği artıracağını savunan öğrenciler “dersaneleri kaldırıp, formasyon uygulamasına da son verdiğinizde ne olacak. Biz dört yıl üniversite okuduktan sonra tezgahtar mı olalım, yazık değil mi bize.” dedi.

Basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yapan grup olaysız şekilde dağıldı.

(haber7)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.