banner

CHP 4+4+4’ün peşini bırakmıyor




Eğitimi 12 yıla çıkaran kanunun şekil yönünden iptali istemiyle başvuran CHP, Anayasa Mahkemesi’nin kararını bekliyor. Talebi yönünde karar çıkmaması halinde CHP bu kez, kanunun içerik yönünden iptali istemiyle başvuracak.

kemal kılıçdaroğluCHP, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yasanın içerik yönünden iptali talebiyle başvuruda bulunmak için, Anayasa Mahkemesi’nin şekil yönünden yaptıkları başvuru dosyasına ilişkin kararını bekleyecek. Buna karşın CHP kurmayları, içerik yönünden yapılacak başvuruya yönelik çalışmalarını hızlandırdı. İlk başvurularının ivedilikle görüşülmesini talep eden CHP, kanunun iptali yönünde bir karar çıkmaması durumunda içerik yönünden iptal istemli dilekçesini Anayasa Mahkemesi’ne sunacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Saraybosna’da yaptığı, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran yasanın içerik yönünden de iptali için Anayasa Mahkemesi’ne bir başvuruda bulunacaklarına yönelik açıklamalarının ardından CHP kurmaylarının çalışmalarını hızlandırdığı belirtildi.

Anayasa’ya aykırılık var

Kanunun yürütmesinin durdurulması ve şekil yönünden iptali amacıyla geçtiğimiz hafta bir başvuru gerçekleştiren CHP, başvurularının ivedilikle görüşülmesini talep etmiş, kanunun TBMM İçtüzüğü’ne ve anayasaya şekil yönünden aykırılıkları bulunduğunu vurgulamıştı.

Mahkemenin kararını bekleyen CHP, yasanın iptali yönünde bir karar çıkmadığı takdirde içerik yönünden itirazlarını içeren dilekçeyi Anayasa Mahkemesi’ne iletecek. CHP kurmaylarının üzerinde çalıştığı başvuru dilekçesinin de şekillendiği belirtildi.

Kanunun, “laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti” ilkesini zayıflatacağını savunan CHP’nin başvuru dilekçesinde, bu çerçevede anayasının 2. maddesi yönünden yasanın iptalinin talep edilmesi bekleniyor.

Yasanın, anayasanın “din ve vicdan hürriyeti” başlıklı 24. maddesi ile “eğitim ve öğrenim hakkı” başlıklı 42. maddesine aykırı olduğuna ilişkin hükümlerin de dava dilekçesine esas teşkil edeceği kaydedildi.

(milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.