banner

Tutuklu gazeteci YGS'de ilk beş bine girdi




20 aydır Devrimci Karargah davasından tutuklu olan gazeteci  Baha Okar, 1 milyon 700 bin kişinin girdiği YGS'nin birinci basamağında ilk beş bine girdi, Okar’ın amacının Siyaset Bilimi okumak olduğu belirtiliyor.

baha okarevrimci Karargah davasından 600 gündür tutuklu olan Bilim ve Gelecek dergisi Editörü Baha Okar, hapishaneden girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) birinci basamağında ilk beş bine girdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü'nde okumuş olan Okar, tutuklandığında İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'ne devam ediyordu.

Siyaset Bilimi veya Tarih bölümlerinde okumak amacıyla da 1 Nisan'da yapılan YGS'nin birinci basamağına girdi. 1 milyon 700 bin kişinin girdiği sınavda yüzde 10'luk dilime girmeyi başardı.

Eşi Suzan Yılmaz Okar, bianet'e yaptığı açıklamada, "Baha sınava sadece 15 gün kadar çalışabildi" dedi.

Okar, 23 Eylül 2010'da yapılan operasyonda gözaltına alınmış, iki gün sonra da tutuklanmıştı. Şimdi Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde ve İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Devrimci Karargah örgütü üyesi olmak" ile yargılanıyor.

Suzan Y. Okar, bianet'e yazdığı "Yargının Kördüğümü" başlıklı yazıda, "Okar'ı Kürdistan Özerk Bölgesi'nde eğitim kampında gördüğünü iddia eden PKK itirafçısı Muharrem Adıyaman'ın söyledikleriyle itham edildiğini" söylemişti.

"Adıyaman'ın tutarsız ifadesine kulak vermek yerine, Baha, mahkemenin, daha evvel mahkemeye sunduğu ve o tarihlerde burada olduğunu ispatlayan belgelere, delillere, dinlenen tanıklara ve kendisinin ifadesine inanmasını istedi."

"Adıyaman, polis sorgusunda 'Okar'ı 15-20 kişilik bir grup içerisinde, hareket halindeyken uzaktan ve gece sadece bir kez gördüğünü' söylüyor zira..."

 (Bianet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.