banner

Engelli gence ‘engelsiz’ sınav




Bu yıl ilk kez düzenlenen Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) için tüm çalışmalar yapılıp, engellilere kolaylıklar sağlanırken, Adana'da da bir genç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 200 kilometre uzaklıktaki köyünden araçla alınıp kent merkezinde getirildi.

engelli gençAile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, ÖMSS'ye girecek adayları arayarak, sınav merkezlerine ulaşımları konusunda çalışma yaptı.

Tufanbeyli ilçesine bağlı Çatalçam köyünde annesi, babası ve kendisi gibi engelli olan amcası ile aynı evde yaşayan aday Mustafa Kösehan'ın (21) maddi durumunun, ulaşım ve konaklama için yeterli olmadığını belirleyen Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü personeli, engelli gencin sınavının önündeki engelleri kaldırmak için büyük çaba gösterdi.

Tekerlekli sandalye için rampası bulanan bir minibüs Kösehan için Tufanbeyli ilçesine gönderildi. Engelli genç ile kendisine refakat eden babası Selahattin Kösehan (50) köyden alınarak, il merkezine getirildi. Baba ve oğlu için Seyhan Erkek Yetiştirme Yurdunda bir oda tahsis edildi.

Henüz 6 yaşındayken yaşadığı kas hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan Kösehan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖMSS'ye girebilmek için hazırlık yapmasına karşın, ulaşım konusunda karşılaşacağı sıkıntıları düşünüp umutsuzluğa kapıldığını söyledi.

Kösehan, kent merkezine 200 kilometre uzaklıktaki köylerinden aynı gün il merkezine gelmesinin ve sınava yetişmesinin mümkün olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

''Köyümüz, kent merkezine yaklaşık 4 saat uzaklıkta. Sınava girebilmem için bir gün önce Adana'ya gelmem gerekiyordu. Ancak burada kalacak yerimiz ve ulaşım için aracımız yoktu. Bir an umutsuzluğa kapıldım. Tam bu sırada telefonum çaldı. Beni hafta içinde arayıp ulaşım imkanımı sorarak, gerekli ayarlamaları yaptılar. Doğru olduğuna inanamadım, çünkü bugüne kadar böyle bir yardım ne duyduk ne gördük. Ben telefonda arayanlara teşekkür ettim ama inanamadım. İnternetten beni aradıkları numarayı araştırdım. Doğruydu, sonra telefonla arayıp bir de teyit etmek istedim. Bu imkanların sağlanacağını beklemiyordum. Başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve diğer tüm ilgilenenlere teşekkür ediyorum. Allah devletimizden razı olsun.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.