banner

Tabi ki öğretmenler suçlu !




Eğitimde ki her sorun Bakan dahil her kesim tarafından öğretmene yüklenmeye devam ediyor şimdi ise YGS de ki matematik sıfırcılarının suçlusu öğretmen ilan edildi.
  Bugün gazetesinden Lütfi Erdoğan'ın haberinde araştırma da suçlu olarak öğretmenin negatif yaklaşımı ve kişisel yetersizlik hissi gibi nedenlerle matematik sorularından korktukları olduğunu ifade etti. Bu sorunun çözümü içinde öğretmenlerin eğitilmesi gerektiğinden bahsedildi.

Haberin devamında bu yıl yapılan Yükseköğretime Giriş Sınavı’nda (YGS) 1 milyon 837 bin 344 adayın 700 bininin matematikten sıfır çekmesi eğitim sistemindeki yetersizlikleri tartışmaya açmıştı. Söz konusu ‘yetersizlikler’ Afyon Kocatepe Üniversitesi akademisyenlerinin yaptığı araştırmayla aydınlatıldı. Akademisyenlerin 833 öğrenci üzerinde yaptığı “Matematik korkusunun ve başarısızlığının nedenleri” konulu anket çalışmasında öğrencilerin yüzde 50’sinin matematik sorularını çözerken sıkıntı çektikleri ortaya çıktı.


Çalışmada, sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel ortam göz önüne alınarak üç ilköğretim okulunun 6,7,8. sınıflarıyla, dört liseden 390 erkek 443 kız öğrenci yer aldı.

YANLIŞ CEVABA CEZA

Ankete katılan her on öğrenciden ikisi sınıf içinde matematik sorusuna verdiği yanlış cevaptan dolayı kendisini aşağılanmış hissettiğini, bu nedenle matematikten soğuduğunu söyledi. Bu korkuyu erkek öğrencilerin kız öğrencilerden daha fazla yaşadığı belirlendi. Matematik dersinde her 10 öğrenciden 1 tanesi yanlış cevapta cezaya maruz kaldığını belirtti. Erkek öğrenciler öğretmenlerin bu tür yaklaşımlarından kız öğrencilere göre daha fazla etkilendiğini dile getirdi.

Büyük panik yaşıyorlar

Öğrencilerin yüzde 87’si matematik sorularından korktuğunu ve soruları çözerken endişe taşıdığını söyledi. Öğrenciler, öğretmenin negatif yaklaşımı, kişisel yetersizlik hissi, kişisel engeller, matematik dersinde problem çözme, üniversite sınavında soruların zorluğu ve öğretmenin derste soru sorması gibi nedenlerden dolayım atematikten korktuğunu belirtti.

BUGÜN

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.