banner

Ana sınıfında alfabe skandalı!




Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde ana sınıfında okutulan alfabe kitaplarında "B" harfi için bomba, "Ch" için ise çakı benzeri bir tür bıçak olan "Chaku"nun resminin kullanılması ülkede büyük yankı uyandırdı.

  Her yerinde Hindistan bayrakları yer alan kitabın çocuklara milliyetçilik aşılamaya çalışırken, çakı ve bomba resimlerine bile yer verecek kadar ileri gitmesi, hem velileri hem eğitimcileri ayağa kaldırdı.

Basına konuşan veliler, "Böyle şeyler bu kadar küçük çocuklara nasıl öğretilebilir" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Gurukul Akademisi Okul Aile Birliği Başkanı Rav Authar Dixit, eyalet eğitim kurulunun şikayetleri üzerine, 4-5 yaşlarındaki çocuklar için hazırlanan alfabe kitaplarıyla ilgili soruşturma başlattığını söyledi.

Eğitim kurulu yetkilileri ise, kitapları basan, Yeni Delhi'deki Gurukul Yayınevi'ni suçladı. Yayınevi yetkilileri bu suçlamaya cevaben, "Bu bizim büyük bir hatamızdır" diyerek, kitapların acil olarak toplatıldığını açıkladı.

Hindistan'da Federal Eğitim Kurulu, devlet ve özel okullarda okutulan kitaplar için genel kurallar saptıyor. Kitapların içeriği ise yayınevleri tarafından belirleniyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.