banner

60 bin engelli, ÖMSS’de ter döktü




Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen ve bu sene ilk kez yapılan 2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı'nda 60 bin 375 engelli aday ter döktü.

ömss adaylarıEngellilerin sınava ulaşabilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri ile yerel yönetimler seferber oldu. Sınav 81 ilde 41 bin 756 görevli eşliğinde 10.00'da başladı.

Memur olma hayaliyle sınav salonlarına gelen engelli adayların heyecanlı olduğu gözlendi. Adaylar sınava, giriş belgesi, nüfus cüzdanı veya pasaport ile kabul edildi. Adaylara sınavda yardımcı personel eşlik etti. 60 soru için 60 dakika süre tanındı. Ancak, özür durumlarına göre adaylara ek süre verilerek sınav 80 veya 100 dakikaya kadar uzatıldı. Sınavda, genel özürlü, görme özürlü ve ilköğretime başlama yaşı sonrası işitme özürlü olan adaylar için içeriği aynı bir soru kitapçığı; özür gruplarına göre farklı sınav uygulamaları yapıldı. Özür gruplarına ve durumlarına göre adaylara 16, 18 veya normal puntoda basılmış soru kitapçığı verildi. Cevap kâğıtları 16 puntoda basıldı. Öte yandan bu yıl ilk kez düzenlenen ÖMSS'ye giren engelli adaylar bazı acemilik ve aksaklıklar yaşadı. Sınava girmek için Antalya'dan memleketi Zonguldak'a gelen engelli Işıl Civak, yolda cüzdanını kaybetmesi sonucu kimliğini ibraz edemeyince sınava alınmadı. 2012 yılında toplam 28 bin engellinin devlet kadrolarına alınması bekleniyor.

(zaman)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.