banner

1 Mayıs kutlamaları başladı




İşçi Bayramı 1 Mayıs’ın coşkusu bugün tüm Türkiye’yi saracak ve dört büyükşehirde 5 büyük mitingin yapılacak.

taksim meydanıİstanbul’da mitingin adresi Taksim Meydanı olurken Ankara’da Tandoğan ve Sıhhıye Meydanları’nda iki farklı 1 Mayıs yaşanacak. İzmir’de Gündoğan Meydanı’nda kutlama yapılacakken Bursa’da ise adres Kent Meydanı. DİSK ve KESK’in organizatörlüğünde Taksim’de kutlanacak 1 Mayıs için saat 10.30’da toplanmaya başlanılacak, üç koldan alana girilecek ve Grup Yorum, Kardeş Türküler ve Koma Amed konseri olacak. Hak-İş ve Memur-Sen’in Ankara Tandoğan Meydanı’nda saat 10.00’da başlayacak mitinginde ise sahneye halk oyunları gösterisinin ardından popçu Mustafa Ceceli çıkacak. Ankara’da DİSK, KESK, TTB, TMMOB ve Halkların Demokratik Kongresi ile diğer siyasi partiler Sıhhiye Meydanı’nda, Hak-İş ve Memur-Sen’in ise Tandoğan’da ayrı miting düzenleyecek.

İstanbul'da Mecidiyeköy Ortaklar’dan itibaren Halaskârgazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Yedikuyular Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Sıraselviler Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Taşkışla Caddesi, Taşkışla Tünel, Rumeli Caddesi ve Abdülhak Hamit Caddesi, kutlamalar kapsamında trafiğe kapatıldı. Atatürk Bulvarı Ragıp Gümüşpala ayrımı, Ragıp Gümüşpala Caddesi Unkupanı ayrımı, Kadıköy İskelesi önü Galata ayrımı, Ragıp Gümüşpala Caddesi Galata Köprüsü ayrımı da ihtiyaç halinde trafiğe kapatılacak.

İSTANBUL’DA KİM NEREDEN YÜRÜYECEK

Şişli yönü: Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk-İş Sendikal Güçbirliği Platformu, Devrimci 1 Mayıs Platformu, Demokratik Haklar Federasyonu (DHF), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP).

Dolmabahçe yönü: Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipler Birliği (TTB), İstanbul Eczacılar Odası, İstanbul Veterinerler Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası, Halkevleri, Türkiye Komünist Partisi (TKP), Suyun Ticarileştirilmesine Hayır Platformu, Emek Kolektifi, Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkın Kurtuluş Partisi (HKP).

Tarlabaşı yönü: Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK),Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Halkların Demokratik Kongresi bileşenleri, LGBTT’ler, Feministler.

Kabataş-Taksim Finüküler sistemi, Taksim-Karaköy tünel seferleri, İstiklal Caddesi nostaljik tramvayı, Şişhane-Taksim ve Taksim-Osmanbey arası metro seferleri iptal edilecek.

TOPLANMALAR BAŞLADI

Taksim'e gitmek için Dolmabahçe tarafında ilk toplanan grup Halkın Kurtuluş Partisi oldu. Sabah saat 07.30 sıralarında İnönü Stadyumu’nun altında toplanmaya başlayan grup "Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın sosyalizm" sloganları attı. Grup bir süre sonra davul eşliğinde halay çekmeye başladı.

İPTAL OLAN SEFERLER

Ankara

Toplanma yeri: Tren Garı

Toplanma saati: 11.30

Miting alanı: Sıhhiye Meydanı

Çağrıcı kur.: KESK, DİSK, TMMOB, TTB

Ankara

Toplanma yeri: Atatürk Kültür Merkezi https://canadianviagras.net

Toplanma saati: 09.30

Miting alanı: Tandoğan Meydanı

Çağrıcı kurumlar: Hak-İş, Memur-Sen

İzmir

Toplanma yeri: Basmane, Alsancak Liman, Cumhuriyet Meydanı

Toplanma saati: 13:00

Miting alanı: Gündoğdu Meydanı

Çağrıcı kur.: DİSK, KESK, TMMOB, TTB

Bursa

Toplanma yeri: Stadyum Caddesi

Toplanma saati: 10.00

Miting alanı: Kent Meydanı

Çağrıcı kurumlar: Türk-İş, Kamu-Sen

(radikal)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.