banner

Okul sütü zehirlenmesi TÜM Türkiye’yi sardı




Öğrencilere ücretsiz süt dağıtımı bugün skandallarla başladı. Birçoktan ilden toplu zehirlenme vakaları haberleri geliyor.

Yurt genelinde bugün başlatılan "okul sütü projesi" kapsamında Diyarbakır'da bir okulda dağıtılan sütler iddiaya göre 50'ye yakın öğrencinin zehirlenmesine neden oldu.

Zehirlenme olayının yaşandığı Hürriyet İlköğretim Okulu’na çok sayıda ambulans sevk edildi. Öğrenciler, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Dinçer, Diyarbakır’da dağıtılan sütten bazı öğrencilerin zehirlendiği yönündeki iddiaların üzerine "Sütü daha bugün dağıttık" diye konuştu.

SİVAS'TA DA 60 ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ

Sivas kent merkezinde bulunan 75. Yıl İlköğertim Okulu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın projesi kapsamında 5. sınıf öğrencilerilerine kadar süt dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında süt dağıtımının ilk gününde öğrenciler karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri ile hastanelere kaldırıldı.

Çocuklarının zehirlendiğini duyan aileler panik içinde okula giderek bilgi almaya çalıştı. Sütten zehirlendiği belirtilen yaklaşık 60 öğrencinin tedavilerine Sivas kent merkezindeki 3 hastanede devam ediliyor.Aynı zamanda Sivas'ın İmranlı ilçesinde de dağıtılan öğrencilerin sütten zehirlendiği ihbarının alındığı belirtildi.

ADANA VE KONYA'DA DA ZEHİRLENME YAŞANDI

Adana' nın Merkez Yüreğir ilçesi'ndeki 24 Kasım İlköğretim okulunda dağıtılan sütten için çok sayıda öğrenci zehirlendi. Fenalık geçiren öğrenciler ailelerin yardımıyla hastanelere kaldırılıyor..

Konya' da da 10 öğrencinin sütten zehirlendiği bildirildi..

EDİRNE'DE 30 ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ

Türkiye genelinde tüm anaokulu ve ilköğretim okullarında başlatılan ’Okul Sütü’ programı kapsamında Edirne’de bugün öğrencilere süt dağıtımı yapıldı. Ancak kent merkezindeki Yusuf Hoca İlköğretim Okulu’nda, dağıtılan sütlerden içen 30 öğrenci karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın işbirliğiyle düzenlediği ’Okul Sütü’ programı çerçevesinde Edirne’deki ilköğretim okulu öğrencilerine bu sabah süt dağıtımı yapıldı. Kutu içerisindeki 200 mililitrelik sütleri içen Yusuf Hoca İlköğretim Okulu öğrencilerinden bazılarında, kısa bir süre sonra karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma şikayetleri görülmeye başlandı. Okul yönetimi 30 öğrencinin rahatsızlanması üzerine 112 Acil Sağlık’a haber verdi. Gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan ilköğretim öğrencileri ambulansla Edirne Selimiye Devlet Hastanesi ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Çocuklarının içtiği sütten zehirlendiğini duyan bazı veliler de koşarak okula gelerek öğretmenler bilgi aldı. Dağıtılan sütleri içtikten sonra rahatsızlandıklarını anlatan çocuklar, "Sabah süt verdiler, biz onları içtikten sonra midemiz bulandı, bazı arkadaşlarımız kustu" dedi.

Hastanelerde tedavi altına alınan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, öğrencilerin zehirlenmesine neden olduğu belirtilen sütler incelemeye alındı. Öğrencilerin içtiği süt kutularının üzerinde son kullanma tarihinin Ağustos ayı olduğu öğrenildi.

KIRIKKALE'DE 18 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI

Kırıkkale kent merkezindeki Dede Korkut İlköğretim Okulu’nda ücretsiz dağıtılan sütlerden içtikten sonra rahatsızlanan 9 öğrenci ile Keskin İlçesi’nde okullarda dağıtılan sütten zehirlendikleri öne sürülen 9 öğrenci kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı. Dede Korkut İlköğretim Okulu idarecileri, bugün başlatılan ’okul sütü projesi’ kapsamında öğrencilere sütlerini dağıttı. Dağıtılan sütlerden içen öğrencilerden 9’u rahatsızlanınca 112 Acil Servis ekiplerine haber verildi. Okula gelen sağlık ekipleri, içtikleri sütten zehirlendiklerini belirledikleri öğrencileri ambulansla Kırıkkale Devlet Hastanesi’ne götürdü. Öğrenciler Çocuk Servisi’nde tedavi altına alındı.

Okul yöneticileri, 400 öğrencisi bulunan okuldaki tüm öğrencilere ilk derste bakanlıkça gönderilen sütleri dağıttıklarını ancak bazı öğrencilerin mide bulantısı belirtisiyle rahatsızlık göstermesi sonucu hastaneye kaldırdıklarını söyledi. Hastanede serum takılan öğrencilerin tahlilleri yapılırken, müşahade altında tutuldukları belirtildi. Bu arada Kırıkkale’nin Keskin İlçesi’ndeki okullarda dağıtılan sütlerden zehirlendikleri öne sürülen 9 öğrencinin Keskin Yüksek İhtisas Hastanesi’nde tedavi altına alındığı bildirildi.

(milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.