banner

İstanbul Valisi bunları söylerken...




''Okul Sütü Projesi'' kapsamında İstanbul'daki ilk uygulama, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun katılımıyla Bağcılar Koca Yusuf İlköğretim Okulu'nda başladı. Vali Mutlu, ''Bundan sonra daha iyi olacağız. Daha güçlü ve sağlıklı olmak için ilave takviyeler geliyor'' dedi.

istanbul valisi süt açıklamasıOkulun 5. sınıf öğrencilerine süt dağıtan Vali Mutlu, sınıfta çocuklarla birlikte süt içti. Programı takip eden basın mensuplarına da süt dağıtıldı. Mutlu öğrencilere seslenerek, ''Bundan sonra daha iyi olacağız. Daha güçlü ve sağlıklı olmak için ilave takviyeler geliyor'' dedi. Öğrencilere, süt kutusunun üzerinde yazan ''Okul sütü akıl küpü'' yazısını okutan Mutlu, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere 3 bakanlığın bu projede çalıştığını ifade ederek, ''Bütün bakanlarımız, başta başbakanımız olmak üzere sizi çok seviyor. Hepimiz sizi çok seviyoruz. İstiyoruz ki çocuklarımız iyi yetişsinler, sadece bilgi itibariyle değil, sağlık itibariyle de güçlü olsunlar. Bundan sonra ihmal etmeden her gün sütümüzü içeceğiz'' şeklinde konuştu.  Vali Mutlu, daha sonra anaokulu sınıfına geçerek, oradaki öğrencilere de süt dağıttı.  Mutlu süt dağıtımına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Bugün itibariyle İstanbul'da, ana sınıflarımız dahil olmak üzere toplam 1 milyon 109 bin öğrenciye süt dağıtımına başladık'' dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.