banner

Süt zehirlemesi ve serbest çağrışımlar




Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan’ın bugünkü yazısı.

ahmet hakan-  “Okullar ve süt” denilince milli hafızamız derhal harekete geçer: Marshall Planı doğrultusunda ABD’den çocuklara dağıtılsın diye gönderilen süt tozu gelir aklımıza. Bakır sahanlardaki ılık suların içinde yarı erimiş süt tozunun çocuklarda yarattığı bulantı hissi falan...

-  Yıllar önce o Amerikan süt tozlarından içip bulantı hissi çekenler, bugün devleti yönetenler olarak ücretsiz süt dağıtıyorlar okullarda... Ve bingo! İlk günden yüzlerce zehirlenme vakası... “Nesillerden nesillere miras” dedikleri bu olsa gerek.

-  “Süt” mevzusu her türden mavraya her zaman açık olmuştur. Sinemanın en kötü adamının lakabı “sütçü”dür. Demokrasi tanımında adı geçmiştir: “Sabahın kör saatinde kapınızı polisin değil de sütçünün çaldığı rejimin adıdır”.

-  “Dağıtılan sütten zehirlenen çocuklar” olgusu, fantastik yetkili beyanları külliyatının nadide eserler kazanmasına yol açmıştır. En güzelini valilerden biri söyledi: “Çocuklar birbirinden etkilendi. Zehirlenme yok. Olay tamamen psikolojik”. Böylece zehirlenme çeşitlerine, “psikolojik süt zehirlenmesi” de eklenmiş oldu.

-  Bir de “sütten zehirlenen çocuklar var” cümlesine Milli Eğitim Bakanı’nın “sütü daha bugün dağıttık” diye verdiği karşılığı da eklemek gerek “fantastik” beyanlar silsilesine...

-  Göreceksiniz, tıpkı radyasyonlu çay meselesinden bir şey çıkmadığı gibi bu “zehirli süt” meselesinden de bir şey çıkmayacak. Bakanlık özür dilemeyecektir, hangi firmaların dağıttığı sütlerin zehirli olduğu açıklanmayacaktır, o firmalara verilen ihaleler iptal edilmeyecektir. Çünkü Türkiye, o kadar da değişmemiştir.

(Ahmet Hakan-hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.