banner

Gurbetçi çocuklar için 'Sınıf 1-B Projesi'




Gönüllü öğretmenler tarafından çocuklara, İngilizce, resim, müzik gibi alanlarda eğitim verilirken, pilot uygulamanın diğer Avrupa ülkelerinde de yaygınlaştırılması hedefleniyor.gurbetci çocuklar

Türkiye’den Brüksel’e iş ve akademik eğitim  amacıyla giden bir grup genç, CHP AB Temsilcisi Kader Sevinç öncülüğünde,  gurbetçi çocuklara yönelik ”Sınıf 1-B Projesi” hayata geçirdi.

Sevinç, çeşitli nedenlerle Brüksel’de  bulunan ve proje takımında yer alan Dilek Aydın, Elisa Politi, Ezgi Toprak, Gizem  Karslı, Hasan Güden, Candan Işık Yüce, Lou Satre, Meltem Şimşek, İhsan Osman  Yarsuvat ve Pınar Turan’ın değişik önerileriyle projeyi oluşturduklarını  söyledi.

Kader Sevinç, ”Arkadaşlarla çeşitli alanlardaki tecrübelerimizi  çocuklara nasıl aktarabileceğimizi konuşurken, yaklaşık 20 öğrencisi bulunan  Sınıf 1-B Projesi ortaya çıktı” dedi.

Proje ile Brüksel’de yaşayan gurbetçi ailelerin 6-14 yaş aralığındaki  çocuklarından seçilen bir pilot grup oluşturduklarını anlatan Sevinç, yaptıkları  çalışmalarla da çocuklara yeni deneyimler ve keşif imkanları sağlamayı  amaçladıklarını bildirdi.

Çocuklara gönüllü öğretmenler tarafından oyunlarla, ”İngilizce  öğreniyorum, müziği keşfediyorum, Avrupa’yı anlıyorum, sporu seviyorum”  başlıklarıyla dersler verildiğini belirten Sevinç, ayrıca eğitimlerine katkı  noktasında çeşitli ziyaretlerin de programlarında yer aldığını kaydetti.

Pilot uygulama yaygınlaşacak

Aile ve çocuklardan, program ile ilgili kendilerini mutlu eden geri  bildirimler aldıklarını belirten Sevinç, ”Pilot uygulamasını yaptığımız proje  için hedefimiz bu projenin içerik, yöntem ve tasarım olarak daha da  gelişmesidir” dedi.

Projeyi daha da geliştirerek, Avrupa ve Türkiye’deki çeşitli kentlerde  uygulanabilir bir sosyal girişim modeli üretmeyi amaçladıklarını ifade eden  Sevinç, ”Projemizin pilot uygulamasının başarı elde etmesi halinde, ilk etapta Türkiye’den göç alan diğer Avrupa ülkeleri Almanya, Hollanda, İngiltere’de hayata  geçirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

(milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.