banner

İlkokul mezunu üniversite borcu ödeyecek




Kahramanmaraşlı 36 yaşındaki ilkokul mezunu Filiz Arslan'a, "Konya'da üniversitede okurken" kredi aldığı için 1600 TL borcu olduğunu bildiren bir ihbarname gönderildi.

filiz arslanKahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaşayan Filiz Arslan, yıllar önce Kuşkayası Köyü İlköğretim Okulu'ndan mezun oldu ve eğitim hayatını bir daha sürdürmedi. 3 çocuk annesi ev hanımı Filiz Arslan, geçen hafta postacının getirdiği ihbarnameyi aldığında şoke oldu. 36 yaşındaki kadına, Konya'da üniversitede okuduğu sırada Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu'ndan öğrenim kredisi aldığından dolayı bin 600 TL borcu olduğu ve bu borcu bir hafta içinde ödemesi gerektiği bildiriliyordu. Bir anda icra şokuyla karşı karşıya kalan Filiz Arslan, "Ben değil üniversite okumak, Konya'ya bile hiç gitmedim. Yetkililerden bu yanlışlığı düzeltmelerini istiyorum. İlkokul mezunuyum" diye konuştu. Eşinin TIR şoförü olduğunu, geçimlerini asgari ücretle sağladıklarını ve bu parayla 3 çocuk okuttuklarını belirten Arslan, "Bizim bunu ödeme imkanımız yok. Devlet bu parayı istiyorsa ben de diplomamı istiyorum. Hangi bölümü okuduysam onu bile bilmiyorum" dedi. Vergi dairesine gittiğinde kimlik numarasının bile doğru olmadığını gören Filiz Arslan, ilgili makamlara konuyu anlatan bir dilekçe yolladığını ve yanıt beklediğini söyledi.

(sabah)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.