banner

‘19 Mayıs tartışmaları gereksiz’




Sabah Gazetesi Yazarı Nazlı Ilıcak’ın bugünkü yazısı.

nazlı ılıcak19 Mayıs tartışmasını yapay bulduğumu söylemeliyim. Aslında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir genelge yayınlayarak, 19 Mayıs'ı kutlama biçimini değiştirmesinin bir gereği yoktu. Madem, 29 Ekim, 23 Nisan, 30 Ağustos gibi diğer bayramları da kapsayacak şekilde yeni bir yönetmelik hazırlanıyordu, neden birdenbire 19 Mayıs'a ilişkin bir genelge çıkarıldı? Bu işin bir yönü... Diğer cephesi ise, Danıştay'ın siyasi iradeye müdahale gayretkeşliği. Hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilen genelge şöyleydi: "Başkent dışındaki il ve ilçelerimizde, yönetmelikte bulunmayan senaryo, değişik renk ve nitelik arz eden gösteri ve fon çalışmaları gibi etkinliklere yer verilmeyecek. Bu kapsamda, il ve ilçe kutlama komiteleri tarafından gerekli tedbirler alınarak çalışmalar yönetmelik hükümleri uyarınca yürütülecek. Bununla birlikte, günün anlam ve önemiyle uygun kutlamalar, okullarda ve öğrencilerin katılımıyla icra edilecek."

Bu genelgenin yürütmesi neden durduruldu? Anlayan varsa, beri gelsin! Üstelik 19 Mayıs olayı, "AK Parti'nin gizli niyeti" sorgulanarak gündeme getiriliyor. Erdoğan ve arkadaşları, Milli Mücadele'nin başladığı bu tarihe niçin karşı çıksınlar? Kurtarılan onların da vatanı değil mi?

(Nazlı Ilıcak-sabah)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.