banner

Van’daki okullar için kitap kampanyası




Anadolu Ajansı (AA) Antalya Bölge Müdürlüğü, Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği, Antalya Ticaret Odası (ATB), Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı (ÇEKVA) ve Akdeniz Üniversitesi Yayım Topluluğu işbirliğiyle ''Van'a bilgi, kitap, ışık gönderelim'' kampanyası düzenlendi.

van okullarına kitap kampanyasıAkdeniz Üniversitesi Olbia Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, Türkiye'deki okuryazar seviyesinin gelişmiş ülkelere göre yeterli düzeyde olmadığını ifade etti. Özçatalbaş, ''Türkiye'de bir insan 10 yılda bir kitap okurken Japonya'da bir insan 1 yılda 10 kitap okuyor'' dedi.

Düzenlenen kampanyayla Van'daki insanlarla gönül bağı kurmayı amaçladıklarını belirten Özçatalbaş,  Antalya'da toplanan 1500 kitabın gelecek hafta Van'daki okullara gönderileceğini kaydetti.

AA Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya ise Van'a maddi yardımların yanında böyle anlamlı kampanya yapılmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Törende, Van depremi sonrasında Antalya'ya gelen 7 öğrenciye çeşitli hediyeler verildi. Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş ise katkılarından dolayı AA Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya, Antalya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, Türkiye-Çin Halk İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği Antalya Şubesi Başkanı Kemal Koçak'a plaket verdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.