banner

‘Öğretmen açığı 4 yılda giderilecek’




Eğitim-Söz-Sen, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak'tan öğretmen atamaları hakkında bilgi aldı. Çolak, öğretmen açığını 4 yıl içinde gidereceklerini belirtti.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, Atama bekleyen öğretmenler için; şu an maksimum 111 bin öğretmen açığının olduğunu bu açığın 4 yıl gibi bir süreye yayılarak giderileceğini, 4 yılın sonunda da öğretmen açığının sadece emekli olan öğretmenlerin miktarı kadar (8-10 bin) olacağını ifade etti. Çolak atama tarihi ve atanacak öğretmen miktarı hakkında Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in açıklama yapacağını söyleyerek bilgi vermedi.

(personelmeb)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.