banner

ABD Başakanı 3 milyon arasından Türk kızını seçti




ABD Başkanı Barack Obama’nın liseyi bitiren 3 milyon öğrenci arasında en iyi 141 öğrenciye verdiği 'Presidential Scholar' (Başkanlık Bursiyeri) ödülüne, 17 yaşındaki Türk kızı Ezgi Üstündağ da layık görüldü.

türk kızı obamaIowa eyaletindeki Ames lisesinde okuyan, New York doğumlu Ezgi’nin başarısı, geçen çarşamba günü ABD Eğitim Bakanı Arne Duncan’ın okuluna gönderdiği mektupla duyuruldu.

Duke Üniversitesi’nde okuyacak

ABD Başkanı Obama’nın görevlendirdiği Beyaz Saray komisyonunun, Ezgi’nin akademik başarısına, yazılarına, derecelerine, topluma yönelik katkılarına, liderliğine ve yüksek ideallerine bakarak bu ödülü verdiği belirtildi. Beyaz Saray’da yapılacak törenle ödülünü almaya hazırlanan Ezgi, ağustos ayından itibaren özel bir burs kazandığı Duke Üniversitesi’nde “Uluslararası Karşılaştırmalı Araştırmalar” okuyacak.

(hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.