banner

‘Sütü dağıtamayan iktidar ülkeyi nasıl yönetir’




Avcılar Havuz Meydanı'nda katıldığı bir etkinlikte konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

kemal kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bir süt dağıtmaya kalktılar, yüzlerce, binlerce çocuk kendisini hastanede buldu. Bir sütü bile dağıtamayan bir iktidar nasıl olur da ülkeyi yönetir? Bunu her vatandaşımın kendisine sorması lazım'' dedi.

 İstanbul'da AK Partili belediyelerin olduğu ilçelerde insanların nefes alamadığını, sadece CHP'li belediyelerin olduğu Beşiktaş, Kadıköy, Sarıyer, Bakırköy ve Avcılar'da nefes alındığını ifade eden Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin bütün okullarında süt dağıttığını, bir tek çocuğun karnının ağrımadığını, bir tek çocuğun bile hastaneye gitmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, ''Onlar bir süt dağıtmaya kalktılar, yüzlerce, binlerce çocuk kendisini hastanede buldu. Ülkeyi size emanat ettiler, 'yönetin' diye, yönetemiyorlar. Bir sütü bile dağıtamayan bir iktidar nasıl olur da ülkeyi yönetir? Bunu her vatandaşımın kendisine sorması lazım. Bir çocuğa süt vereceksin, bunu bile dağıtmaktan acizsin, nasıl bu ülkeyi yöneteceksin. Bu ülkeyi yönetemiyorlar, korkuyla, baskıyla yönetiyorlar. Size sözüm var. Ne kadar baskı yaparlarsa yapsınlar asla bizi yıldıramayacaklar. Biz yaşamımız boyunca baskılara, şiddete boyun eğmedik. Nereden ve nasıl gelirse gelsin, baskıya karşı mücadele etmek kitabımızda vardır'' diye konuştu.

Özgürlük kaygıları bulunduğunu, herkesin özgür olduğu yerde demokrasi olacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Herkesin baskı altında yaşadığı bir ülkede, unutmayın, baskıyı kaldıracak parti CHP'dir. Bizim gibi düşünmeyenlerin de düşüncelerini özgürce söyleyecekleri yer, yine CHP'dir'' dedi.

İktidarın trilyonlarca dolar kaynak harcadığını ama ülkenin sorunlarını çözemediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin yeniden ayağa kalkması, köklerini bulması, kültürünü yakalaması, yeniden Kuvayı Milliye demesi ve yeniden özgürlük ve demokrasi demesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, 21. yüzyılın Türkiyesi'nde toplama kampları gibi hapishane, siyasal iktidara endekslenmiş bir yargı, baskı altında bir medya, korku imparatorluğu olamayacağını, demokrasi, özgürlük ve insan hakları olacağını belirterek, ''21. yüzyılın Türkiyesi'nde halkına hesap veren bir iktidar olur, halkına hesap verme değil de baskı yapan bir iktidar olmamalı. Bunu sizin oylarınızla sonlandırmak, güç birliği yapmak durumundayız'' diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.