banner

Tacizle suçlanan öğretmen intihar etti




Sivas’ta görev yaptığı ilköğretim okulunda şikayet üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerle duygusal ilişki iddiası nedeniyle hakkında soruşturma başlatılarak açığa alınmasını hazmedemeyip intihara kalkışan Şahin İ., bir haftadır tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

tacizci öğretmenKentte 5 yıldır Reşit Akif Paşa İlköğretim Okulu’nda Fen Bilimleri ve Teknoloji öğretmeni olarak görev yapan Şahin İ. hakkında, okulun 8’inci sınıfında eğitim gören 14 yaşındaki iki öğrencisine sevgi içerikli telefon mesajları gönderdiği ve duygusal birliktelik yaşadığı iddiası ile öğrenciler tarafından şikayet edildi. Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından müfettiş görevlendirildi. 19 Nisan’da başlatılan soruşturma kapsamında 20 Nisan’da Şahin İ.’nin açığa alınması kararlaştırıldı. Müfettişler okulda çok sayıda öğretmen ve öğrencinin ifadesine başvurdu. Olaydan haberdar olan aileler de duruma tepki gösterdi.

Kendisi gibi öğretmen olan H.İ. ile evli olan, 7 ve 2 yaşında iki çocuğu bulunan Şahin İ.’nin eşinin üçüncü çocuğuna hamile olduğu belirlendi. Mesajlardan öğretmen eşinin de olay ortaya çıkmadan önce bilgisinin olduğu öne sürüldü.

BUNALIMA GİRDİ

Okulda başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınması nedeni ile bunalıma giren Şahin İ. bir kaç kez intihara kalkıştı. İlk olarak evine ve ailesine bir mektup bırakıp helallik isteyerek otomobili ile evinden ayrılan Şahin İ., kent merkezi yakınlarındaki Kızılırmak’a atlayarak intihara kalkıştı. Yüzme bilmeyen Şahin İ., çevredekiler tarafından kurtarıldı. Ancak, her hangi bir tedavi programı uygulanmayan ve girdiği bunalımdan kurtulamayan Şahin İ., iddia konusu olan öğrencilerin ailelerini ve çevresindeki bir çok kişiyi arayarak suçsuz olduğunu belirterek, helallik istedi. Ancak ailelerin tehditleri ile karşılaştı. İntihar girişimleri nedeni ile ailesinin yakın gözetimde tuttuğu Şahin İ., 1 Mayıs’ta öğlen saatlerinde yakınlarının bir anlık dalgınlığından yararlanarak Yenişehir Mahallesi’ndeki apartman dairesinde kendisini atkı ile mutfaktaki doğalgaz borusuna astı. Yakınlarının fark etmesiyle boğulmak üzereyken kurtarılan Şahin İ. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülerek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Ancak 8 gün süren yaşam mücadelesinin ardından yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bu sabah yaşamını yitirdi.

GÖREVE İADE EDİLDİĞİNİ ÖĞRENEMEDİ

Bu sırada Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri, ilk incelemede yöneltilen iddialar ile ilgili kuvvetli delillere rastlaması nedeni ile öğretmenin suçlu olduğuna dair kanat oluşturdu. Ancak inceleme sürecinde öğretmenin intihar girişimi haberi, soruşturmanın seyrini değiştirdi. Şikayetçi olan kız çocuklarının aileleri, şikayetlerinden vazgeçti. Daha önce atılı iddiaların doğruluğunu kabul eden Milli Eğitim Müdürlüğü ise öğretmeni yeniden göreve iade etme kararı aldı. Ancak bu karar kendisine iletilemeden öğretmen Ş.İ. yaşamını yitirdi. Yaşanan süreçte Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyu savcılığa bildirmediği belirlendi.

Öğretmenin yaşamını yitirmesi üzerine Cumhuriyet Savcılığı hem olayla ilgili, hem de Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri ile ilgili soruşturma başlattı. Bugün Numune Hastanesi morguna getirilerek otopsi işlemi yapılan Şahin İ., Tuğut Camisi’nde kılınan cenaze namazı sonrası Yukarı Tekke Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İHMAL İDDİASI

İlköğretim Okulu’nda çalışkanlığı ve iyi kişiliği ile tanınan öğretmenin, daha önce görev yaptığı başka bir okulda da benzer suçlamalar nedeni ile okuldan uzaklaştırma alarak, son görev yaptığı okula tayin edildiği de iddialar arasında yer aldı. Görev aldığı bu okulda öğrencileriyle yaşadığı iddia edilen duygusal ilişki nedeniyle birkaç kez yine şikayet edildiği, ancak okulun talep etmesine karşın Milli Eğitim Müdürlüğü’nün müfettiş görevlendirmediği belirlendi. Milli Eğitim Müdürlüğü konuya ilişkin açıklama yapmadı isverigeapotek.com.

İKİ ÖĞRENCİ AŞIKTI

Öğretmen Şahin İ.’nin mesajlar göndererek arkadaşlık yaptığı iddia edilen ve isimleri açıklanmayan iki öğrencinin de öğretmenlerine aşık olduğu iddia edildi. İki öğrencinin arasında da bu nedenle bir çekişme yaşandığı ileri sürüldü. Olayın ortaya çıkmasından sonra öğrencilere de izin verildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.