banner

MEB ve AÇEV’den ortak proje




Milli Eğitim Bakanlığı ve AÇEV'in iş birliğiyle okuma yazma eğitimleri, bilgisayarla uzaktan eğitim yoluyla verilecek.

meb açev okuma yazma kurslarıAÇEV tarafından geliştirilen, okuma yazma bilmeyenler için başlatılacak yeni uygulama, MEB ve AÇEV arasında imzalanan protokolle önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek.

Eğitim hayatına geri dönmek isteyenlerle okuryazarlık sınavına hazırlananların elektronik ortam üzerinde bir araya gelmesini amaçlayan projeyle kursiyerler bilgisayar eğitimi de alacak.

Programın içeriği ve alıştırmaları, okuma-yazma becerisi çok az olan kullanıcıların kolayca kullanabilmesine imkan veriyor. Sistemde ''metin seslendirme'' fonksiyonu olduğu için kursiyerler kendi yazdıkları metinleri duyabiliyor.

Eğitim programında okuma yazma, matematik ve okula hazırlık gibi birbirinden farklı konular bulunuyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.