banner

Dinçer O ‘genelgeyi’ yalanladı




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca okullara gönderildiği iddia edilen ''sütlerin önce öğretmenler tarafından içilmesi gerektiği genelgesine'' ilişkin olarak, ''Ben genelgeyi henüz görmedim, gerekçesini bilmiyorum doğrusu'' dedi.ömer dinçer

Bakan Dinçer, 'Bu Benim Eserim Proje Çalışması Ödül Töreni'nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''Bugün basında yer alan bir haber, Tarım Bakanlığı'nın okullara gönderdiği bir genelgeyle sütün önceden öğretmenler tarafından denenmesi şeklinde. Bu konuda bilginiz var mı-'' sorusunu Dinçer, ''Onu Tarım Bakanlığı'na sormanızı tavsiye ediyorum. Ben genelgeyi henüz görmedim, gerekçesini bilmiyorum doğrusu'' diyerek yanıtladı.

Dinçer, ''Okullardaki şiddet haberleri son zamanlarda çok fazla çıkmaya başladı. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz-'' sorusu üzerine ise şunları söyledi:

''Öğretmenlerimizi, kendi anne-babamızla eşdeğer görüp ve hayatımız boyunca saygı gösteririz. Bizim için öğretmenler özel ve hatta bazen de kutsal bir yere sahiptir. Dolayısıyla öğretmenlere yapılan bu tip teşebbüslerin, tacizlerin veya şiddetin hiçbir şekilde tasvip edilmesi mümkün değil. O açıdan bakıldığında öğrencilerimiz, velilerimiz, okul idarecileri ve öğretmenlerimiz, şiddeti kınayarak ve birlikte karşı koyarak daha da önemlisi şefkatle, sevgiyle, ısrarla çocuklarımıza bunun yanlış olduğunu öğreterek aşabiliriz. Ben bu açıdan öğretmenlerimizin yılmamasını, hükümet olarak konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı olarak gerekli tedbirleri almak için gerekli çalışmayı yürüttüğümüzü ama bundan daha önemlisi bizim öğretmenlerimizin çocuklarımıza şiddetin çözüm olmadığını öğretmeleri gerektiğini ifade etmek istiyorum.''

Şiddetin çözüm olmadığını vurgulayan Bakan Dinçer, şiddeti sadece öğretmene, doktora yönelik olarak tasnif etmenin de doğru olmadığına dikkat çekti.

Şiddetin bizzat kınanılması ve karşı çıkılması gereken bir şey olduğunu vurgulayan Bakan Dinçer, ''Aile içi şiddete, kadınlara yönelik şiddete, özürlülerimize yönelik olarak gösterilmeyen merhamete, öğretmenlere, doktorlara yönelik şiddete hep birlikte topyekun karşı çıkmalıyız. Sorun, şiddetle çözüm bulabileceğimize doğru ortaya çıkan bir anlayış. Burada sorun herkesin adaleti kendisinin sağlamaya dair bir tavır içerisinde olmasıdır. Bunların önlenmesi gerekir'' diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.