banner

‘Öğretmenler kobay olamaz’




Okullarda dağıtılan sütlerden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan binlerce öğrencilerin tekrar aynı sıkıntıyı yaşamamaları için Tarım Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeye Eğitim-iş Sendikası tepki gösterdi.

okul sütü

Eğitim-iş Sendikasının haberi

Okullarda dağıtılan sütlerle ilgili skandalların ardı arkası kesilmiyor. Öğrencisine sağlıklı süt dağıtabilme becerisini dahi gösteremeyen Bakanlık, içine düştüğü bataklıktan akıllara durgunluk veren uygulamalarla sıyrılmaya çalışıyor.

Aydın Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sorunu aşma konusunda çareyi öğretmenleri kobay yapmakta bulmuştur. Aydın Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü okullara gönderdiği emirde aynen: “Sütler öğrencilere verilmeden önce öğretmenler tarafından kontrol edilerek, sütün görülebileceği bir bardağa konulması ve öğretmenler tarafından tadına, rengine ve kokusuna bakılarak kontrol edilmesi…. için gerekli hassasiyetin gösterilmesi…” şeklinde değerlendirme yapmıştır. Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü yazılı emirle öğretmenleri resmi kobay ilan ederek öğretmenlerin beden bütünlüğüne ve meslek onuruna ağır saldırıda bulunmuştur. Emir uygulanırsa devlet eliyle okula sokulan süt bozuksa önce öğretmen zehirlenecektir. Öğretmenin süte karşı tıbbi yönden olumsuz hassasiyetinin olup olmadığı dikkate alınmayacak, öğretmen öğrenci sayısına eşit sayıdaki bardaktan sütü yudumlayacaktır.

MEB’in köle olarak gördüğü öğretmen meslekle ilgisi olmayan, beden bütünlüğüne haksız müdahale teşkil eden uygulamayla zorunlu kobay yapılmıştır. Her şey bir yana uygulama ile öğrencinin sütünün tadına bakarak devlet zoruyla kendini feda edecek olan öğretmenin sağlık sorunu varsa, aynı bardaktan içilen sütle bu sağlık sorunu öğrencilere de bulaşacaktır. Milyonlarca ailenin kaderini belirleyen Milli Eğitim Bakanlığı’nın Aydın İlinde bulduğu bu çözüm(!) sözün bittiği yerdir.

Bakanlık kobaylık uygulaması konusunda kararlı ise, bozuk sütün kobayları, -ağızlarını çocukların bardağına dokundurmamak şartıyla- sorunlu sütleri okullara sokan Bakan Dinçer ile Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı yetkilileri olmalıdır.

Bakan Dinçer’i halkımıza reva gördüğü sağlıksız süt dağıtımı rezilliğini bir an önce durdurmaya çağırıyoruz. Beceremiyorsanız dağıtmayın. İnsan sağlığı ile öğretmenin meslek onuruyla oynamayın. Milli Eğitim Bakanlığı’nı ve Aydın Valiliği’ni öğretmen ve öğrencilerin sağlığını hiçe sayan insanlık dışı uygulamayı derhal durdurmaya, öğretmenlerden ve halkımızdan özür dilemeye davet ediyoruz.

Sendika olarak konunun takipçisi olacak ve utanç verici uygulamayı yaşama geçiren kamu görevlileri hakkında gereken girişimleri yapacağız.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

(Eğitim-iş)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.