banner

Çocuğunu okula göndermeyen veliye ağır ceza




İlköğretime başlama yaşına 66 ay olarak karar veren Milli Eğitim, kayıtların otomatik yapılacağını, okula göndermeyen veliye para cezası verileceğini açıkladı

okula başlama yaşıİlköğretime başlama yaşına 66 ay olarak karar veren Milli Eğitim, kayıtların otomatik merkezden yapılacağını kayıtlı çocuğu okula göndermeyen veliye günlük 15 lira ve ayrıca 500 lira ceza verileceğini açıkladı.

‘Günlük 15 lira ceza var’

Çocuğun ilköğretime kaydını yaptırdıktan sonra okula devam etmediği tespit edilirse, çocuktan kim sorumluysa velisine, vasisine çocuğun devam etmediği her gün için 15 lira para cezası kesiliyor. Buna rağmen çocuktan sorumlu veli ya da vasi, çocuğu okula göndermemeye devam ederse de ayrıca buna ek, 500 lira idari para cezası var.”

 

Kayıtlar haziranda

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık da velilerin 60-66 aylık çocuklarını ilkokula başlatmak istemeleri durumunda haziran ayındaki kayıt döneminde dilekçe verebileceklerini bildirdi.

Kayıtların, öğretmenlerden oluşan heyetin onayıyla gerçekleştirileceğini ifade eden Kocabıyık, "Çocuğun uyum sağlayamadığı durumda veli istediği zaman çocuğunu okul öncesi eğitime kaydettirebilecek'' dedi.

Okula gitme yaşında olmasına rağmen çocuklarını okula göndermeyen ailelere yönelik yaptırımlara ilişkin de bilgi veren Kocabıyık, "İlköğretime kaydını yaptırdıktan sonra okula devam etmediği tespit edilirse, çocuktan kim sorumluysa velisine, vasisine çocuğun devam etmediği her gün için 15 lira para cezası kesiliyor.

Buna rağmen çocuktan sorumlu veli ya da vasi, çocuğu okula göndermemeye devam ederse de ayrıca buna ek, 500 lira idari para cezası var'' diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.