banner

Kızı için her gün okulda nöbet tutuyor




Gülizar Şeftalicioğlu, 2 yaşında yakalandığı hastalık nedeniyle sinir sistemi hasar gören kızı Sıla'nın (8) eğitimi için kariyerinden vazgeçen annelerden biri.

sıla ve annesiDoktorların 'en fazla 2 yıl yaşar' demesine rağmen kızını ilköğretime kaydettirmiş. Şimdi ders saati boyunca okuldan ayrılmıyor. Kızına daha fazla vakit ayırabilmek için 10 yıldır görev yaptığı halkla ilişkiler müdürlüğüne son vermiş. Hayatı diken üstünde. Ne gündüz ne de gece, küçük Sıla'yı bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Anne Şeftalicioğlu'nun anlattıklarına göre Sıla'ya 6 yıl önce sinir sisteminde tümör gelişmesine zemin hazırlayabilen 'nörofibromatozis' teşhisi konuldu. Hastalığı nedeniyle konuşması gecikti. 5 yıl özel eğitim aldıktan sonra ağzından ilk heceler çıktı. Ancak bu sefer sağ gözünü kaybetti. Kan değerleri bozuldu, lösemiye yakalandı. Kemoterapiye başladı. Tedavi uzayınca halkla ilişkiler müdürlüğü yaptığı özel dershanedeki işinden ayrılmak zorunda kaldığını ifade eden Şeftalicioğlu, yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Ablaları okula gittiğinde çok üzüldü. Onu da gönderdim. Ama yanından hiç ayrılmadım. Doktorlar 'okula gönderme' diye uyarmıştı. Korkuyorum bir şey olacak diye. Hemen her gün 5 saatim okulda geçiyor. Düşüp bir yerini kanatacak diye korkuyorum." Anne Şeftalicioğlu için en güzel cümleler yine Sıla'nın dilinden dökülüyor: "Annem çok güzel şeyler yapıyor bizim için. Canını veriyor. Ona Anneler Günü sürprizi hazırladım."

(zaman)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.