banner

‘Cam kenarında oturmasaydı ölmezdi’




Ankara’da 4. kattaki sınıfının penceresinden düşen 12 yaşındaki Anıl Karagöz’ün ölümü hakkında okul ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin hiçbiri sorumlu tutulmadı.

anıl karagözBaba Mehmet Karagöz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) okulda soruşturma yapılmasına izin vermediğini belirterek, MEB’e maddi ve manevi tazminat davası açtıklarını söyledi. Baba Karagöz, “Madem pencerelerde sorun yoktu, neden olayın ardından hemen değiştirildi. Pencereler eski ve daha birçok hata var. Bu davayı kapatmaya çalışmak haksızlık. Çocuğumuz cam kenarında oturmasaydı ölmezdi” dedi.

12 yaşındaki Anıl Karagöz, geçen yıl Nisan ayında Ankara’da Keçiören İlköğretim Okulu’nda 4. katta bulunan sınıfının penceresinden düşerek hayatını kaybetti. Sınıf arkadaşlarının oyun oynarken ayakkabısını bağlamak için pencere kenarına oturduğunu ve dengesini kaybederek düştüğünü anlattığı Karagöz, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayın ardından Karagöz’ün ailesi, Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Cumhuriyet Savcılığı, ailenin şikâyetinin ardından verdiği kararda, okul müdürü, müdür yardımcısı ve sınıf öğretmeninin okuldaki görevlerinin başında olduklarını, görevlerini aksatacak herhangi bir davranışlarının tespit edilmediğini belirtti. MEB okulda soruşturma yapılmasına izin vermedi. Baba Karagöz, maddi ve manevi dava açtı.

(milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.