banner

Evleneceklere eğitim verilecek




Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından evliliğe hazırlanan çiftlere nikâhtan önce eğitim verilecek.

nikah masasıİlk kez uygulanacak program için Ankara’nın Altındağ, Mamak ve Keçiören belediyeleri ile İzmit pilot bölge seçildi. Konuyla ilgili Ankara’da Aile ve Sosyal Politikalar Genel Müdürlüğü’nde toplantı yapıldı. Toplantıya İzmit Belediyesi’nden Sosyal İşler Birim Sorumlusu Sinem Gülenç, Kadın ve Aile faaliyetleri sorumlusu Asuman Sert, psikolog Serap Sözer katıldı.

İzmit Belediyesi yetkilileri, geçtiğimiz şubat ayı itibari ile İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimatı ile Sosyal İşler Birimi tarafından tüm mahallelerde başlatılan yaşam becerileri kazandırma eğitimleri kapsamında yaklaşık 2 bin kadına ulaşıldığını kaydetti.

Yetkililer, "Bu eğitimlere paralel olarak evlilik hazırlığı içinde bulunan çiftlere bilgilendirme eğitimleri bir gereksinim olarak ortaya çıkmıştır. Bakanlığın çalışmalarından önce İzmit Belediyesi olarak aylar öncesinden biz bu yönde çalışma başlatmıştık.” dedi.

Yetkililer, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Bakanlık onaylı katılım belgelerinin verileceği, iletişim-hukuk ve sağlık konularında bilgilendirmenin yapılacağı ve tüm ülkede yaygınlaştırılacak olan projenin pilot ilçeleri arasında yer aldık. Ankara’dan sonra ilk pilot ilçe olduk. Pilot ilçe seçilmemizin ardından Ankara’da Aile ve Sosyal Politikalar Genel Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya davet edilerek konuyla ilgili bilgi aldık. İzmit Belediyesi Sosyal İşler Birimimiz tarafından yürütülecek bu eğitim programında gelin ve damat adayları iletişim, sağlık ve hukuk alanlarında alacakları dört derslik eğitimin ardından kursa katıldıklarına dair sertifika alacaklar."

Eğitim programı ile ilgili ön çalışmaların devam ettiğini ve bakanlığın uygun gördüğü tarihte eğitimlere başlanacağını vurgulayan yetkililer, "Eğitimlerde, evlilikte iletişim ve yaşam becerileri başlığı altında aile içi iletişimin temel unsurları, sağlıklı bir evlilik ve evlilik çatışmasına sebep olan faktörlerle çözüm yolları anlatılacak. Evlilik ve sağlık konu başlığı altında aile planlaması, üreme sağlığı ve yardımla üreme teknikleri gibi konular ele alınacak. Hukuk konu başlığı altında ise ilk tuğla aile ve aile içi şiddet alt başlıkları anlatılacaktır.” ifadelerini kullandı.

(haber24)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.